Stel vraag

Particulier


Goedendag,
Ik werk als ZZP'er-vertaler. Een klant betaalt 2.000 euro niet. Heeft een incassobureau zin of is een een rechtszaak beter?
Met vriendelijke groet,

Dat hangt ook samen met de reden , waarom betaalt de schuldenaar niet? Ik kan u helpen met beide trajecten. Het is aan te racen te beginnen met de meer betaalbare ronde van incasso of beter eerst een aanschrijving .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie en voor uw aanbod!
Het is een vertaalbureau dat niet wil betalen, niet op basis dat ik mijn werk niet goed zou hebben gedaan, maar omdat het haar gewoonte is om alleen na serieuze bedreigingen te betalen, hoorde ik van verschillende andere vertalers (achteraf).
Ik heb voor beide facturen twee herinneringen en een aanmaning gestuurd met het bericht dat de volgende stap juridisch zou zijn.
Er was me al een incassobureau aangeraden die ervaring met haar heeft (no cure no pay voor buitengerechtelijke incassokosten). Maar ik hoorde dat incassuburo's vaak ook niet zoveel konden.
Is uw aanbod voor hulp op basis van een bepaalde financiƫle bijdrage?
Met vriendelijke groet,
Robert Severin


No cure no pay zoals de incassobureaus dat aanbieden betekent doorgaans een rekening achteraf ontvangen alsnog. U hebt in feite al een juridische stap genomen door een herinnering en verzuimbrief te sturen, daarna mag een extern persoon of bureau incassokosten gaan rekenen. U mag dat zelf niet . Alleen bij uitbesteed werk. Ik vroeg naar de reden omdat van een kale kip niet geplukt kan worden ook niet na een veroordeling in een rechtszaak.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag