Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Ik ontving vandaag een brief van Santander Consumer Finance. Hierin stond vermeldt dat ik een lening had aangevraagd van € 3000. De documenten die zijn meegestuurd zijn beoordeeld. Er is tot de conclusie gekomen dat een afschrift van de ABN AMRO onjuiste informatie bevat. Als gevolg hiervan hebben zij mijn persoonsgegevens geregistreerd in het Externe Verwijzingsregister. Simpelweg ik wordt hier dus gewoon bestempeld als een fraudeur.

Om het verhaal nog interessanter te maken is dat ik deze lening niet eens zelf heb aangevraagd. Maar door inmiddels mijn ex vriendin die eea manier in toegang heeft kunnen verschaffen mijn Hotmail. en ook op deze manier toegang heeft gekregen tot mijn salarisstrook ( wordt maandelijks per email verstuurd nl). Ook had ik haar een keer mijn pinpas afgegeven waardoor ze denk ik toegang heeft gekregen op mijn bankafschriften. Het rare is dat ik een tijdje niet kon inloggen op mijn Hotmail. Had toen mijn wachtwoord gereset en zag een email van Santander staan dat mijn lening was afgewezen. Ik heb een mail teruggestuurd over welke lening wij het hadden. Ik ben volgens mij niet teruggebeld maar meteen dus een brief gekregen dat ik ben opgenomen in deze register. Ik heb nu inmiddels het verhaal schriftelijk als bezwaar bij ze ingediend. Maar mijn vraag was eigenlijk kan dit zomaar dat als ik er niet eens wat van afweet ze mij gewoon op kunnen nemen in deze register? Wat kan ik meer doen. Met mijn ex kan ik geen contact meer krijgen dus haar het eea duidelijk te laten maken gaat hem ook niet worden.

Het is mogelijk dat de financiele instelling u opneemt in het register als uw gedraging een bedreiging vormt voor o.a. de belangen van clienten / medewerkers van een financiele instelling of de continuiteit of integriteit van de instelling op het spel staat. Het hangt dus af van de ernst van de situatie. Echter, is het van belang dat u de mogelijkheid krijgt voor verweer. Het zou kunnen zijn dat er in de mail die u pas later heeft gezien een reactietermijn was opgenomen, die is verstreken.
Nu u bezwaar heeft gemaakt, raad ik u aan om eerst hun reactie af te wachten.

U kunt vervolgens indien gewenst rechtstreeks en kosteloos contact met mij opnemen voor nader overleg of hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik wacht het reactie af en zal indien nodig contact met u opnemen. Dank je wel voor je reactie. Wat ik alleen niet snap is hoe een instelling zonder enig reactie of verweer je gewoon in zo een register kan opnemen.


Reactie van de vraagsteller

Ik heb nu inmiddels ook al brief ontvangen van ABN AMRO dat ze mijn relatie opzeggen. Ik snap er niets meer van. Het lijkt wel of ik al ben beschuldigt zonder dat mijn verweer in behandeling is genomen. Wie kan me helpen hierover. Heb nu inmiddels ook al een bezwaar bij hun ingediend dat Santander juist aan het beoordelen is. In wat voor land leven we waar instellingen als deze doen alsof ze judge prosecutor and executioner zijn. Je bent al bij voorbaat al schuldig.


Wellicht doet u er verstandig aan om uw zaak te laten screenen en gepaste maatregelen te laten nemen tegen de financiele instellingen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat bedoelt met laten screenen? Wie zou dat moeten doen.


Dank u voor uw contactaanvraag en de stukken, het screenen doe ik en ik kom daar spoedig op terug.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou bovendien aangifte doen tegen uw ex

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag