Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

Ik heb een vraag over een melding voor overlast. Ik heb een klacht tegen me ingediend gekregen voor geluidsoverlast. De woningst heeft vanuit 1 melding mijn hele verleden uitgezocht en kwamen er achter dat er 15 jaar geleden eens politie aan de deur is geweest op het adres waar ik toe stond ingeschreven. Toen was ik minderjarig en ik vroeg me af of dit wel rechtsgeldig is. Aangezien er geen procesverbaal is opgesteld of iets dergelijks. Ze willen dit meenemen in mijn dossier en ik vroeg me af of dit een concreet bewijs is of dat ze dit niet mogen meenemen idien je minderjarig bent. In de tussentijd is nergens ooit een melding van overlast geweest tegen mij.

In overlastzaken is het buitengewoon lastig om objectief vast te stellen of er sprake is van overlast is. Een woningstichting heeft in een zekere zin de plicht klachten van huurders te onderzoeken. Die onderzoeksinspanningen kennen grenzen. Dat men kennelijk politiegegevens boven tafel heeft gekregen is een twijfelachtige aangelegenheid. U kunt zichzelf afvragen of zowel de woningstichting als de politie en/of eerdere verhuurders de wet op op de privacy en de wet politiegegevens niet hebben geschonden. Wellicht een goede vraag voor het college bescherming persoonsgegevens.

Qua bewijsvoering kan men zich afvragen in hoeverre een politiebezoek van 15 jaar geleden - waarvan geen PV is (en de aard van de overlast niet is vastgelegd) - bijdraagt aan de vermeende overlast die u anno 2013 zou veroorzaken. Daarvoor zal de woningstichting naar alle waarschijnlijkheid toch meer pijlen op haar boog moeten hebben.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag