Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedendag,

Ik heb een vraag; Mijn moeder is 1.5 jaar geleden aangereden en heeft een letselschade adviseur.
De letselschade adviseur heeft met de tegenpartij gesproken en de tegenpartij heeft een aanbod gedaan om alles af te ronden.
De reden van dit besluit heeft te maken met het feit dat het nog wel heel lang kan duren allemaal.
Uiteraard hoeft mijn moeder niet akkoord te gaan met het bod. Het gevolg is dan dat de tegenpartij verder wil neuzen in de medische geschiedenis van mijn moeder. Het gesprek met de tegenpartij heeft 8 oktober plaatsgevonden. Voordat dit gesprek plaatsvondt heb ik wel gezegd dat mijn moeder wel de uitslag van de pijnpoli wil afwachten voordat ze uberhaupt ergens ja op zegt. De afspraak in de pijnpoli was op 10 oktober..Vervolgafspraak in December.
De letstelschade adviseur is nu een beetje naar aan het reageren! Met; de tegenpartij moet snel antwoord anders vervalt alles etc etc..
En als je doorgaat met procederen dan kan je met niets eindigen.. Je hebt een jaar lang geen recht op voorschotten meer. Dit is de reactie van een partij die aan jouw kant hoort te staan. Mijn vraag aan jullie is.. Hoelang heeft mijn moeder om na te denken over het bod van de tegenpartij?

Beste meneer/mevrouw,

Uw moeder heeft alle tijd om na te denken over het bod van de tegenpartij. Er is namelijk pas een regeling als uw moeder akkoord is met het voorstel. Tot die tijd komt de volledige schade van uw moeder als gevolg van het ongeval voor vergoeding in aanmerking.

U krijgt het gevoel dat de belangenbehartiger niet aan de kant van uw moeder staat. Helaas zien we in de praktijk veel letselschadebureaus die een regeling willen forceren. Enerzijds omdat ze niet kunnen procederen en anderzijds omdat ze geheime prijsafspraken hebben met verzekeraars. Hierdoor worden slachtoffers van ongevallen gedupeerd, omdat de belangenbehartiger niet het maximale resultaat wil bereiken. Pas bij een regeling ontvangt de belangenbehartiger namelijk een vergoeding voor zijn werk. Deze geheime prijsafspraak is de zogenoemde PIV-staffel. Het schadebedrag van het slachtoffer wordt in dat geval gekoppeld aan de vergoeding voor de buitengerechtelijke werkzaamheden van de belangenbehartiger. U kunt de PIV-staffel vinden op: https://stichtingpiv.nl/regelingen/convenanten-bgk/. Mogelijk is de belangenbehartiger van uw moeder aangesloten bij deze PIV-staffel.

Mocht u kosteloos een second opinion (beoordeling van de zaak van uw moeder) willen, dan kunt u gerust contact met mij opnemen. Mijn contactgegevens treft u door rechts in uw scherm op mijn naam te klikken. Ik ben overigens niet gebonden aan een PIV-staffel. Ik ben ook geen jurist, maar een advocaat. Dit betekent dat ik kan procederen als dat nodig is.

Met vriendelijke groet,

Marcel Schreijer

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

Op de eerste plaats wens ik uw moeder een voorspoedig en algeheel herstel toe.

Vervelend dat haar belangenbehartiger zich zo opstelt. Zoals collega Schreijer hiervoor al opmerkte is er geen enkele haast. Ja, het kan zijn dat de verzekeraar haar aanbod intrekt. Echter, zo lang uw moeder niet instemt met een regeling blijft tegenpartij aansprakelijk voor de schade. Laat u vooral niet onder druk zetten.

Ook de stelling dat uw moeder een jaar lang geen recht meer zou hebben op een (nader) voorschot is kolder. Als er aantoonbaar schade is geleden door het ongeval, zal de verzekeraar tussentijds voorschotten moeten betalen. Dat is ook heel normaal en gebruikelijk. Ook dit is dus geen argument om maar snel akkoord te gaan met een regeling.

Als gespecialiseerd letselschade advocaat (lid LSA/ASP) kom ik vaker tegen dat een belangenbehartiger, doorgaans geen advocaat, dit soort argumenten aanvoert om de zaak maar snel te regelen. Soms komt dat, zoals collega Schreijer signaleert, door de PIV-regeling. Soms is het echter ook omdat men niet weet hoe men verder moet met de zaak. Daarvan mag uw moeder echter niet de dupe worden.

Gelet op het voorgaande adviseer ik u om contact op te nemen met een gespecialiseerde letselschade advocaat (liefst lid LSA/ASP) bij u in de buurt, die u verder helpt. Als de aansprakelijkheid erkend is, zijn daar doorgaans voor u geen kosten aan verbonden. Mocht uw moeder bij mij in de omgeving wonen dan voer ik graag gratis voor u een second opinion uit. Mijn contactgegevens vindt u naast dit bericht.

Met vriendelijke groet,

Edwin Bosch

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag