Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, ik heb een familielid die bij mij al een tijd op het adres staat ingeschreven. De persoon verblijft bij zijn vrienden en woont niet echt bij mij. Nu wil ik overgaan om een kamer voor een kleine vergoeding (150 euro per maand) te verhuren aan die persoon . Dit om misverstanden te voorkomen met de gemeente dat de persoon niet op het het adres woont. Ik heb zelf een koopwoning als enige toeslag die ik in aanmerking kom is de kindertoeslag. Welke consequenties zijn er nog voor mij en de familielid bij de gemeente?

Er verandert niets als u ineens besluit de kamer te verhuren , omdat de kamer nu in gebruik wordt gegeven ( om niet ) dat is ook een rechtstitel. Voor eventueel rechten op toeslagen wel omdat er huurpenningen worden ontvangen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw snelle reactie op mijn vraag.
Ik heb een opvolgend vraag, moet ik een document/contract opstelleen voor de verhuur van de kamer aan de familielid? Welke informatie kan ik de gemeente geven mocht er toch vragen komen?

Nogmaals bedankt voor uw tijd en genomen moeite.


Ja dat kan zeker. U regelt daarin ook het gebruik van en rechten op gemeenschappelijke delen van het huis en eventueel aanhangend een lijst van goederen die toebehoren aan huurder of verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag