Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,
Ik ben sinds nu bijna 2 weken ziek wegens mijn zwangerschap.
Begin van mijn zwangerschap, nu pas 8 weken.
Vandaag een half dagje weer proef gedraaid en ging helaas nog steeds niet. Nu eenmaal thuis hou ik nog steeds niets binnen. De arts had ook aangegeven dat ik Veel rust moet houden ivm uitdrogingsverschijnselen doe er nu zijn
Mijn baas heb ik vandaag ingelicht over de zwangerschap.

Echter in deze 2 weken heb ik me in mijn vrije dag ziek gemeld voor de dag dat ik werkzaam zou zijn. In deze hele periode ben ik zelf een paar keer naar de huisarts en ziekenhuis geweest.
Maar de arboarts Heeft mijn baas nooit gestuurd. Is hij dit niet verplicht? Vindt het zelf daardoor ook erg lastig om wederom te moeten afbellen.

Binnen 6 weken na ziekmelding dient de werkgever een plan van aanpak op te stellen voor re-integratie. De werkgever moet de arbodienst binnen 7 dagen op de hoogte stellen van de ziekte, waarna dus ook de arts wordt ingeschakeld. U kunt uw werkgever hierop wijzen, zodat hij de juiste weg gaat bewandelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hier heb ik hem op gewezen afgelopen vrijdag. Echter hij vindt dit niet noodzakelijk.
Wat moet ik nu doen?
Het betreft een franchise winkel.


https://portaal.uwv.nl/webformulieren/tripleforms.aspx?scenario=sc02249
Je kunt als werknemer een deskundigenoordeel vragen aan het UWV. Dat kost je 100,-. Deze kan de werkgever vervolgens op zijn plichten wijzen. Uiteindelijk zal de weigerachtige houding van de werkgever een grote rol spelen bij een eventuele toekomstige ontbinding van je contract. Je kunt dan een hogere ontbindingsvergoeding verwachten. Bovenaan tref je de link naar het formulier om een deskundigenoordeel aan te vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag