Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Ik ben bij mijn werkgever begonnen met een 6 maanden contract op 24 uur pw. (Getekend)
Daarna heb ik een mondelinge verlening gehad van 3 maanden met 40 uur pw (niets getekend)
Daarna een 6 maanden contract 40 uur pw incl loonverhoging ivm andere functies erbij.. Ook deze is mondeling en hier is ook niets getekend.
De mondelinge verleningen zijn 1 op 1 verweest zonder 3de partij erbij.
Mijn laatste contract loopt dus bijna af en mijn werkgever wil mij weer een half jaar geven, echter ga ik dit keer wel vragen om een contract.
Nu weet ik al dat er bepaalde dingen zijn in het contract , die ik niet kan tekenen..
Kan hij mij dan ontslaan en de verplichtingen op eisen uit het eerste (Getekende) contract? Zoals studiekosten terug betalen en concurrentiebeding.
Er staat niets in het contract over stilzwijgend verlengen.
Geachte mevrouw, mijnheer,
Uit uw informatie begrijp ik dat dit contract uw 4e contract wordt. In principe wordt dit 4e contract dan een vast contract. Het maakt niet uit of dit nu stilzwijgend of met een getekend contract wordt geregeld.Een getekend contract is natuurlijk beter voor het geval u moet bewijzen dat er een vast contract is.Indien er een CAO van toepassing is kan het zijn dat daar in staat dat er meer dan 3 tijdelijke contracten gesloten mogen worden voordat er een vast contract afgesloten moet worden. U noemt voorwaarden in het contract die u niet wilt ondertekenen. Welke zijn dat?
Wat betreft het eerste contract, wat daar in staat is steeds stilzwijgend verlengd dus die bepalingen gelden nog steeds.
Uw werkgever kan u niet zomaar ontslaan, daarvoor is na afloop van uw derde contract toestemming nodig van het UWV of de kantonrechter moet de arbeidsovereenkomst ontbinden.
Als uw werkgever u kwijt wil voordat de 3e overeenkomst afloopt dan zou hij in principe u geen nieuw contract meer hoeven geven. Echter, als ik het goed begrijp is er een nieuw contract al besproken. De vraag is dan of er al overeenstemming is over het nieuwe contract.
Reactie van de vraagsteller
Goedendag,
Bedankt voor u antwoord.
Wij hebben in ons bedrijf geen CAO.
De redenen dat ik met het contract niet akkoord ga zijn:
1 de opleidingskosten terugbetalen die ik verplicht ben om te doen, als ik ontslagen word.
Concurrentiebeding bij klanten (Aangezien ik werk bij een personeelssteller kan ik nergens in deze branche terecht in nederland als ik ontslagen word)
Mijn standaard loon word nooit hoger dan 2100 bruto (of je nou 25 of 60 jaar bent terwijl wij werken op HBO niveau met mensenlevens)
&
160 overuren worden door mijn werkgever gebruikt om de maand januari op te vangen.
Wij hebben in de maanden januari t/m maart altijd rustige maanden.
De maand januari betaal je dus zelf.
T.a.v. het concurrentiebeding. als het alleen gaat om het werken bij klanten dan kunt u wel bij een concurrent gaan werken. Als het concurrentiebeding geldt voor heel Nederland danis dat wel erg ruim.
Opleidingskomsten worden meestal wel terugbetaald maar hoe langer het dienstverband heeft geduurd, hoe minder er terugbetaald hoeft te worden.
De overuren om de maand januari op te vangen, betekent dat dat u in januari niet of vrijwel niet werkt? Dan zou tijd voor tijd gelden en dat kan onderdeel zijn van de arbeidsovereenkomst.
Reactie van de vraagsteller
Dank u wel voor uw reactie.
Als ik het goed begrijp is mijn werkgever dus verplicht om mij een vast contract te geven of het dienstverband te beeindigen ookal ben ik jonger dan 27 jaar? Want hij heeft mij nu 6 maanden/3maanden/6 maanden gegeven.
Dat het voor jongeren tot 27jaar 4 tijdelijke contracten en daarna pas een vast contract kon worden is per 1 januari 2012 afgeschaft. Nu geldt weer 3 contracten.U heeft aansluitend de drie contracten gehad zonder tussenpozen van 3 maanden dus een vast contract. Wat de werkgever zou kunnen doen is u 3 maanden en 1 dag geen contract (en dus geen werk) geven en u daarna weer een tijdelijk contract geven.