Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,
Graag zou ik meer informatie willen over het volgende:

Wij huren een huis via een makelaar.
Wij hebben een contract getekend waarin staat dat huisdieren toegestaan zijn tenzij deze voor overlast zorgen ( dit is niet de rede die hij noemt waarom de honden weg moeten!!!)

Nu zegt de makelaar dus dat onze honden niet de bedoeling zijn en verwijderd moeten worden uit het gehuurde.

Mag de makelaar dit vragen/eisen? Wij hebben namelijk toch echt getekend voor een contract waarin staat dat huis dieren toegestaan zijn..

Wij zoeken nu telefonisch contact met ze al een paar dagen echter zijn ze telkens niet aanwezig maar wij krijgen wel steeds mails of we al maatregelen genomen hebben. Wij vinden emaillen nog al onpersoonlijk dus bellen de makelaar om hem duidelijk te willen maken dat op het contract staat dat huisdieren toegestaan zijn...

Ik ben u zeer dankbaar voor een antwoord!
Bedankt!

Dat hangt af van de omstandigheden.

Er zijn twee gronden waarop een rechter ontbinding van de huurovereenkomst zou kunnen toewijzen: (I) de honden veroorzaken (ernstige) overlast, (II) de woning is ongeschikt voor het houden van het soort en aantal honden dat u heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie!
Kunt u mij vertellen wanneer een woning ongeschikt is?

Alvast bedankt!!


Dat verschilt echt van geval tot geval, er bestaat voor zover ik weet geen vuistregel. Ik kan me een zaak herinneren waarin vier honden in een tweekamerappartement als te veel werd beoordeeld.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Meester Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Frank Visser hooglopende kwesties
en conflicten op.

Meester Frank Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en bieden u juridisch advies aan en de mogelijkheid om uw zaak in ons programma te behandelen.

Uiteraard hebben we opgemerkt dat uw post dateert van 10 april jl. - we hopen dat uw probleem inmiddels opgelost is, mocht dit onverhoopt toch niet het geval zijn en u heeft interesse, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Hartelijke groeten,
Nadine van Vilsteren
Team Meester Frank Visser Doet Uitspraak

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag