Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedendag , achter mijn flat ligt een speeltuintje met allerlei verbods borden zoals na 2200 uur geen muziek en overlast jeugd enz maar ook verboden voorhonden langs de grasrand. wij lopen over het plein met onze hond aangelijnd zonder dat ze daar haar behoefte doet om vervolgens na 50 meter het park te bereiken dus gewoon de kortste weg .
Het speeltuintje is vrij toegankelijk dus openbaar maar op het bord staat dat de spelregels nageleefd moeten worden . Ik vraag dit omdat er een bewoner van de flat zich daar kwaad om maakt dat het zelfs tot een hand gemeen is gekomen .
Graag uw reactie .

Het is verbod dat staat in een apv en er zal ook een boete op gesteld zijn voor handhavving dus uw buurman heeft zeker een punt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goede morgen mevr ferwerda ,de verbodsborden zijn geplaatst door de woningbouw vereniging niet door de overheid . Volgens de politie mogen wij over het plein heen lopen cq wandelen met aangelijnde hond . Dus het is wel verwarrend . Het bord verboden voor honden rond bord rode rand staat direct aan de gras rand daar lopen wij langs over het bestraatte pad . Wij snappen ook wel dat je daar niet loopt met je hond omdat er kinderen spelen . De rest van de borden is alleen tekst witte borden zwarte letters . Het probleem met die buurman ligt dieper want tegen bewoners zegt hij iedereen mag van mij over dat plein lopen behalve hun , (wij dus) . Ik snap er dus niks meer van .
Graag uw reactie


Dag, ja dat kan ook. Dat zijn het huisregels die voor de bewoners en hun gasten gelden en zal in het huurcontract ernaar verwezen worden, er zal ook een civiele sanctie tegenover kunnen staan bij herhaalde overtreding. Deze regels gelden naast de regels die de overheid oplegt, zeker als de gemeente u meer toestaat mag een huiseigenaar / verhuurder dit nader reguleren. Het lijkt me ook verder een interpretatie van het bord die naar mijn idee wil vermijden dat honden hun behoefte doen in het gras. Dus u en de bewoners kunnen dit bord verder naar bedoeling uitleggen: honden doen doorgaans hun behoefte niet op straattegels. Als u zich aan die kant bevindt lijkt het me geen overtreding van de huisregels.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag