Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedenavond,
Jaren terug heb ik geleerd dat per wet is bepaald dat overheidsinstanties binnen en termijn van zes weken moet reageren. Meer recentelijk heb ik mee gekregen dat bij parkeerboetes dit echter niet speelt en dat de termijn dan een jaar is. Misschien zijn er meer uitzonderingen die ik niet ken.

In mijn studie tijd (jaren 90) heb ik van de zes weken termijn gebruikt gemaakt. Daar het waterschap niet binnen de termijn van zes weken had gereageerd hoefde de aanslag niet meer te worden betaald.

Ik vraag mij nu af of deze termijn van zes weken nog steeds aan de orde is. Case is als volgt: een rijksoverheid instantie is per aangetekende brief verantwoordelijk gesteld dat ze de opgelegde en betalen bedrag betalen en dus voor hun rekening nemen. Deze rijksinstantie heeft niet op deze en eerder verstuurde brieven gereageerd. De brieven zijn aangetekend verstuurd en ik heb van POSTNL een ontvangt bewijs. De rijksoverhieds instantie heeft dus niet gereageerd binnen de termijn van 6 weken. Houdt dit nu ook in dat ik zelf de betaling niet meer hoef te doen en dat deze rijksoverheidsinstantie nu zelf de rekening moet betalen.
Alvast mijn dank voor uw reactie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag