Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedenavond... Ik heb een vraag waar ik geen goed antwoord op kan vinden. Mijn toenmalige vriendin is in 2005 vertrokken voor een weekend naar Duitsland met onze gezamenlijke 4 jarige dochter. Helaas kwamen ze niet meer terug. Ik heb na een half jaar pas een goede omgangsregeling kunnen treffen. Ik betaal sinds het begin ook gewoon alimentatie voor mijn dochter natuurlijk. Mijn vraag is.. Tot hoelang moet ik nu betalen? De 1 zegt tot 18.. De ander zegt tot 21. Ook hoor ik dat ik gewoon moet door betalen net zolang dat t nodig is. Ik hoop dat u mij hierover een antwoord kan geven. Alvast bedankt en met vriendelijke groeten,
D

Begrijp ik het goed dat uw dochter nog altijd in Duitsland woonachtig is? In dit geval is namelijk Duits recht van toepassing.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja dat klopt


Volgens Duits recht is de vraag tot wanneer u alimentatie moet betalen afhankelijk van de situatie. Het is wel mogelijk en ook waarschijnlijk dat u duidelijk langer dan tot het 18de levensjaar van uw dochter alimentatie moet betalen – dit bijvoorbeeld omdat zij naar de universiteit gaat en daarom geen eigen inkomen heeft. De alimentatie voor een volwassen kind wordt echter anders berekend. Zo is het zogeheten “Selbstbehalt” hoger, dus het bedrag wat u voor uw zelf mocht houden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag