Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedenavond. Ik heb een vraag over permanente bewoning van een bijgebouw (ofwel zomerhuis genoemd). In onze gemeente wordt een gedoogbeleid gehandhaafd, er is dus geen controle op permanente bewoning van deze huizen. Sinds kort hebben we erg last van degene in deze woning. Laten we het zo stellen dat we er met gesprek niet meer uitkomen, dus zien we een juridische strijd als enige oplossing.

In hoeverre kan je ervoor zorgen dat deze mensen uit hun huis worden gezet? Ze wonen er nog niet lang dus lijkt me niet dat zij zich ergens op kunnen beroepen. Of mogen ze er blijven zolang er een gedoogbeleid is?

In het bestemmingsplan vind ik het volgende:
1.33 bijgebouw
niet voor bewoning bestemd gebouw, dat in bouwkundig en functioneel opzicht ondergeschikt is aan een op hetzelfde bouwperceel gelegen hoofdgebouw.

Ik ben juridisch nog niet zo ver gevorderd als jullie dus vraag me af of ik sowieso iets kan beginnen? Je kan niet zomaar naar een rechter met dit idee stappen lijkt mij...

Nou wat er op stapel staat is dat u , als u aan de huurder verhuurt, een zelfstandige ruimte, en u meent het huurcontract om de reden die u noemt, te kunnen opzeggen, u een wanprestatie pleegt als u bijvoorbeeld zelf ( of via een ander) de gemeente verzoekt te handhaven. Bovendien is er kennelijk beleid dat de gemeente voert en daar zullen ze zich dan ook op beroepen. Hoe huurt huurder de ruimte? Is er een huurcontract? Hoe gelden de voorwaarden? Waarom gedraagt huurder zich niet als een goed huurder? U hoeft niet al het gedrag te dulden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag