Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen,

We hadden 15 jaar geregistreerd partnerschap en zijn wij nu 5 jaar uit elkaar en hebben 1 dochter van 15jaar waarvan we co ouderschap hadden en nu omdat mijn dochter sinds begin mei niet meer bij haar vader wilt wonen en volledig bij mij wilt wonen heb ik een vraag of ik recht heb op kinderalimentatie, omdat ik mijn ex partner nog geld terug moet betalen ( 2500euro ) beweerde hij dat kinderalimentatie niet van toepassing was en geen recht op heb, mijn vraag, is dit juist ?

Dit is onjuist. Er is sprake van een wijziging in de omstandigheden nu uw dochter bij u komt wonen. U kunt om die reden aanspraak maken op kinderalimentatie ten behoeve van uw dochter ten laste van de man. Hoe hoog het bedrag is dat er betaald moet worden, dient te worden berekend. Het is verstandig dit hierna vast te laten leggen in een beschikking van de rechtbank. Indien u wenst, kan ik u bijstaan in deze berekening en in de procedure.

Beoordeel dit antwoord:

Nu uw minderjarige dochter haar hoofdverblijf bij u heeft gekregen, zal opnieuw bezien moeten worden of uw ex niet een bijdrage in de kosten van opvoeding en verzorging van uw dochter zal moeten gaan betalen.

De behoefte moet worden vastgesteld. Afhankelijk van uw beider inkomen zal de hoogte moeten worden berekend. Iets anders is dat wat ik van u begrijp hij straks dan weer wat te verrekenen heeft.

Ik kan voor u die berekeningen maken en de kinderalimentatie laten vastleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Bovendien is kinderalimentatie bestemd voor uw dochter en mag er - zonder uw instemming - geen verrekening plaatsvinden met andere vorderingen.
De kinderalimentatie staat dus los van eventuele andere vorderingen.
Ik adviseer u de kinderalimentatie zo spoedig mogelijk vast te (laten) stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag