Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen

Mijn vrouw werkt als doktersassistente bij een huisartsen praktijk sinds 3 februari 2020. Heeft een contract tot 31-12-2020. Mijn vrouw heeft zelf een gesprek aangevraagd bij de manager op 8 oktober. Hierbij werd haar ontslag toegezegd, nu heeft ze een nieuwe baan na solliciteren. De manager gaf toe dit al langer te weten, maar durfde dit nog niet eerder te vertellen. Mogelijk ook vanwege personeels tekort. Graag wil ze zo spoedig mogelijk bij haar nieuwe baan beginnen. In haar contract staat dat de cao van huisartsenzorg van toepassing is. Moet ze zich aan de opzegtermijn van 1 maand houden, of mag ze per direct stoppen.

Indien uw vrouw opzegt, moet zij zich aan de opzegtermijn (en de datum waartegen kan worden opgezegd) houden. Anders kan schadeplicht ontstaan. Indien geen opzegmogelijkheid is overeengekomen, kan in beginsel niet tussentijds worden opgezegd, maar dit komt niet vaak voor.
Indien uw vrouw de opzegtermijn niet in acht zou willen nemen, zou zij aan de werkgever kunnen vragen of die bereid is om af te zien van de opzegtermijn. Dan wordt een alternatieve beëindigingsdatum overeengekomen. Het verdient de voorkeur om een dergelijke afspraak schriftelijk vast te leggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord en tijd.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag