Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen, mijn kind is bijna 5. En zijn vader wilt zijn kind niet erkennen omdat hij geen allimentatie wilt betalen. Ik betaal alles alleen , van kleding tot eten . Als ik de vader geld vraag krijgen we altijd ruzie . Hij heeft geen geld zegt hij dan. Hij heeft mij altijd laten liegen zodat hij niet veel hoeft te betalen omdat hij goede baan heeft. Nu ben ik het zat en wil ik dat hij gaat betalen want ikzelf kom er maandelijks niet meer uit. Ik heb altijd alles gekocht voor ons kind maar zodra het om geld is er alleen maar ruzie.
Hij zegt dat ik hem niet kan dwingen , dat niemand hem kan dwingen .

U kunt tot 5 jaar na de geboorte van uw kind een verzoek tot gerechtelijke vaststelling van het vaderschap indienen. Hier moet u dus niet meer mee wachten. Zodra het vaderschap vaststaat geldt ook een onderhoudsverplichting voor de vader. Ook bij niet medewerking kan het vaderschap worden vastgesteld.

U hebt een advocaat nodig om een dergelijk verzoek in te dienen. Uiteraard ben ik u graag van dienst.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt een procedure opstarten ter gerechtelijke vaststelling van het vaderschap van de man van uw kind. Voorwaarde hiervoor is dat hij de biologisch vader is. Hiermee kan alsnog worden bewerkstelligt dat de man voor de wet de vader wordt van uw kind.

Hoewel het juist is dat er een termijn geldt van 5 jaar, voor een verzoek dat wordt ingediend door de moeder van een kind, kan dit ook na verloop van de termijn van 5 jaar nog worden ingediend uit naam van het kind zelf. Gelet op uw financiƫle situatie, begrijp ik dat u behoefte heeft aan kinderalimentatie ten laste van de man. Het lijkt mij dan ook verstandig niet te lang te wachten met dit verzoek tot gerechtelijke vaststelling van het vaderschap.

Indien dit verzoek door de rechtbank wordt toegewezen, kan gelijktijdig een financiƫle bijdrage ten laste van de man in de kosten van verzorging en opvoeding van uw kind worden toegekend door de rechtbank. Ik beschik over veel ervaring met dit soort zaken. Indien u wenst, kunt u contact met mij opnemen zodat ik u hierin kan bijstaan. Ik oefen mijn vak landelijk uit.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag