Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


goedemorgen,
mijn ex man komt een aantal zaken niet na die in het echtscheidingsconvenant zijn opgenomen. Hiervoor heb ik een gesprek gehad met een advocaat. Deze heeft me geadviseerd een deurwaarder in te schakelen en heeft al een brief opgesteld. Hiervoor moet ik alvast € 1000 in een depot storten van het betreffende advocaten kantoor. Helaas is mijn inkomen mede door de corona nu te laag en kan ik dit nu niet missen. Mijn rechtsbijstand verzekering is alleen voor motorrijtuigen geschillen hoor ik net. Hoe moet en kan ik nu verder? Is er voor mij omdat mijn inkomen te laag is hulp nu? Ik hoor het graag.
Met vriendelijke groeten

Geachte mevrouw,

De betreffende advocaat is verplicht u te wijzen op de mogelijkheid gefinancierde rechtshulp aan te vragen. Als u daarvoor in aanmerking komt (dat is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen) betaalt u alleen maar een eigenbijdrage en eventuele kosten van de deurwaarder en griffierecht in geval van een gerechtelijke procedure.
U kunt dat nakijken op de website: https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag