Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


goedemorgen,

In april 2012 constateerden wij een lekkende douche. de oorzaak was ons niet bekend. volgens onze verzekering mochten we een aannemer laten komen om de schade te laten repareren. Offerte aangevraagt en een expertise bureau heeft het goedgekeurd. De aannemer heeft geprobeerd het te repareren. maar na het voldoende te hebben laten drogen bleek dat het zelfde probleem nog steeds aanwezig was. er is een lekdetectiebureau opgezet die geen duidelijke reden aangaf waar het water weg kwam. ondertussen de aannemer het offertebedrag volledig betaald. na een maand waarin wij nog steeds met de zelfde schade zaten , kregen wij een rekening van onze aannemer die 3300 euro bovenop het offertebedrag. dit waren onvoorziene uitgaven vertelde hij. Wij hebben steeds aangegeven dat er als er iets was dat hij contact moest opnemen met de meneer van de expertise. Na heel veel heen en weer gemail een andere expertise meneer (de meneer die wij eerst hadden is ziek) en een tweede incassobureau van de aannemer, zegt ons expertisebureau dat het eigenlijk onze zaak is omdat wij onze handtekening hebben gezet onder de offerte. Ik ben ondertussen wanhopig en voel me aan alle kanten in de steek gelaten.

Beste vraagsteller,
en wat doet uw verzekeraar? Wordt de schade achteraf toch niet vergoed? dan is het niet alleen uw zaak, maar vooral ook die van de verzekeraar die in eerste instantie de rekening van de aannemer zou vergoeden.

Als bovenstaand verhaal niet klopt: wat is er precies qua kostenvergoeding aan de hand, buiten het feit dat nog steeds de oorzaak van de lekkage niet gevonden is?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De offerte is vergoed door de verzekeraar. maar de aanvullende kosten zou iedere keer overlegt worden met het expertise bureau. de aannemer had het over een paar tegeltjes en een stukje afvoer. dit zou geen probleem worden volgens de expertise en zou er een aanvullende schade van maken. Maar die aanvullende schade is nu een bedrag van 3300 euro.


Beste vraagsteller,
ik adviseer u goed de algemene voorwaarden door te nemen van de verzekeraar- in neem aan inboedel/opstal?- u mag ze mij ook vrijblijvend laten beoordelen. De centrale vraag is steeds of de schade wel gedekt is en of deze schade(n) in aanmerking komt voor vergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag