Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Goedemorgen,

Ik heb een vraag en ik hoop dat jullie me advies kunnen geven.

Samen met mijn man hebben we met bloed , zweet en tranen geld bij elkaar gespaard om een aanbetaling voor een bus bij elkaar te krijgen.

Via financial lease zouden we de lease kunnen krijgen, die was goedgekeurd door de bank voor een bus dus we hebben lang gezocht en een bus gevonden, Financial lease heeft dit gecontroleerd en we konden naar de garage om de btw aan te betalen en alles zou in gang gezet worden.

Wij zijn naar garage Boonstra in Drachten gegaan hebben daar een contract getekend en het btw bedrag ter plekke betaald.

We hebben alle papieren naar financial lease gemaild en die zou de papieren in orde maken.
Na 2 dagen niets gehoord te hebben, omdat het weekend er tussen zat heb k weer gebeld, ze zeiden ja we zijn van alles aan het proberen want de bank die jullie goedkeuring heeft gegeven wil niet met garage Boonstra samenwerken omdat hij op de zwarte/ blokkade lijst staat, maar we gaan het in orde maken.

Toen belden ze ja het gaat moeilijk worden want de bank wil echt niet met hun samenwerken, ik vroeg ok maar hoe zit het met het bedrag wat we betaald hebben want dit is niet onze fout, 5 telefoontjes verder zeiden ze bel zelf maar met Garage Boonstra misschien werken ze dan eerder mee. Ik heb ze dus gebeld en de verkoopleider vroeg nog even tijd om het te regelen dus weer 2 dagen verder niets gehoord, ik belde gisteren, ja de bank belt ons niet terug we horen maar niets.

Ik vroeg ok maar kunnen jullie dan minstens het bedrag wat gestort hebben overmaken want wij kunnen hier niets aan doen, wij willen de bus niet annuleren, onze financiering staat klaar maar de bank wil niet met jullie samenwerken, waarop Boonstra zegt, nee wij storten niets terug wij kunnen er niets aan doen dat we op de zwarte lijst staan dan moet je maar iets anders regelen, ik schrijf dit bericht met tranen in mijn ogen omdat ik dit zo onrechtvaardig vindt, wat kunnen we nu doen, willen jullie me alsjeblieft helpen.

Met vriendelijke groet,


God Bless you

Geachte mevrouw,

Feit is dat de bank de financiering heeft goedgekeurd. Dat betekent dat er een overeenkomst tot stand komt tussen u en de bank. De bank kan deze overeenkomst niet opzeggen in verband met een niet goede relatie met een derde. Heeft u met de bank schriftelijk gecommuniceerd? Zo ja dan ligt naar mijn mening de overeenkomst vast.

Ik adviseer u om de bank schriftelijk te berichten dat u wilt dat de overeenkomst financiering gestand wordt gedaan.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag