Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Ik heb een aanrijding gehad waarbij ik een (vrije) voorrangsweg opdraaide om linksaf te slaan, nadat ik een meter of 4 opgereden was kwam er plotseling (veel te hard) een auto van links, die doordat hij zijn remmen blokkeerde, mijn kant opgleed en mijn voorkant schampte. Ik reed inmiddels achteruit. Bestuurder is aangehouden wegens drank door de politie. Tegenpartij wil geen aansprakelijk erkennen omdat ik de voorrangsweg opdraaide, echter ik ben van mening dat tegenpartij schuldig is A omdat hij te hard reed en B gedronken had en tijdens botsing al een aantal meters van de rijrichting afgegleden was waar ik stond (lastig uit te leggen, via google maps goed te zien), er zijn 2 getuigen)
Maak ik nog kans in deze zaak?

Op basis van uw verhaal is het mij onduidelijk wat er exact is gebeurd. Echter, als de tegenpartij te hard reed en er ook alcohol in het spel was, kan hij wel degelijk aansprakelijk zijn voor uw schade. Hierbij is de verklaring van de politie van belang alsmede de eventuele getuigenverklaringen.

Mocht u dat wensen, dan zou ik u eventueel kunnen bijstaan en aansprakelijkheid verder beoordelen. Via de direct contact knop kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Goedemorgen, u maakt zeker kans. De Hoge Raad heeft geoordeeld, dat het verbod deel te nemen aan het verkeer onder invloed van alcohol specifiek strekt tot het voorkomen van verkeersongevallen. Door het rijden onder invloed is het gevaar dat bij een andere weggebruiker schade ontstaat in het algemeen aanmerkelijk vergroot. Bij rijden onder invloed van een aanmerkelijke hoeveelheid alcohol is het causaal verband tussen deze invloed en een ten tijde daarvan voorgevallen ongeval in beginsel gegeven.
Dit betekent dat uw tegenpartij zal moeten bewijzen dat het ongeval niet door het alcoholgebruik is ontstaan, maar door andere oorzaken. Als komt vast te staan dat de tegenpartij ook te hard heeft gereden, zal dat nog moeilijker worden.
Als u meer informatie wilt, dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag