Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen!
Ik heb advies nodig in een specifieke situatie: ik heb mijn appartement gehuurd. De huurders hebben de plek in een vreselijke staat achtergelaten, maar beweren dat het allemaal normale "wear & tear" is.

Daarom is mijn vraag:
1) Worden muren met schimmel als gevolg van een gebrek aan elementair hygiƫnisch onderhoud beschouwd als normale "wear & tear"?
2) Is de keuken helemaal geel omdat het bedekt is met vrieskou als normale "wear & tear"?

Volgens de wet moeten ze de plaats schoonhouden en de schilderwerkzaamheden en klein onderhoud uitvoeren (zoals het schoonmaken van de afzuigkap), wat voor mij onder deze 2 schades valt.
Adviseer, alstublieft.

3) kapotte / ontbrekende apparaten
Ze beweren dat het normale "wear & tear" is, maar alles op de inchecklijst moet in de flat aanwezig zijn. Kan ik aanspraak maken op gedeeltelijke (niet volledige) terugbetaling?


4) Veranderingen / beschadigingen aan het keukenmeubilair die niet kunnen worden gerepareerd
Ze weigeren de volledige kosten te betalen, slechts 10% ervan, maar ze kregen de rekening met de werkelijke kosten. Kan ik de volledige kosten claimen, zij erkennen de schade?

Niet alles valt onder normale slijtage of gebruikssporen dus dat moet bekeken worden punt voor punt: ook de situatie van voor de dag dat de huurovereenkomst is aangevangen is van belang. hoe was de staat van de muren, het aanrecht, meubilair enz toen?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag