Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

ik ben afgelopen zomer 2013 beroofd en mishandeld.
ik ben toen flauwgevallen er is toen de ambulance erbij gehaald.
Maar toen ze waren was ik weer bijgekomen.
Ze wilden mij toen naar het ziekenhuis brengen.
Ik zei toen dat ik dat niet wou en dat het wel weer ging.
Toch hebben ze mij meegenomen tegen mij zin..
Nu moet ik een rekening betalen van ongeveer 650 euro.
ik heb al contact met mijn verzekering opgenomen die kunnen niks doen, ik heb ook contact opgenomen met de ambulance vervoerder die kunnen ook niks doen en zeggen dat ik misschien bij een rechtswinkel hulp kan zoeken..
Kunnen jullie mij helpen?
Of moet ik echt dat bedrag betalen, terwijl het tegen mij zin was?

Vervoer per ambulance om medische redenen zit standaard in het basispakket van uw zorgverzekeraar. Ik ga er daarom van uit dat u gekozen hebt voor een - hoog - eigen risico.

U kunt de factuur (schriftelijk en aangetekend) betwisten. U stelt in uw brief dat u tegen uw wil bent vervoerd naar een ziekenhuis en dat u daar geen toestemming hebt gegeven voor enige medische handeling.

Het probleem zit in de bewijslast, u zult aannemelijk moeten maken dat uw stelling juist is. Mogelijk zijn er getuigen die uw verklaring kunnen onderbouwen?

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

In aanvulling op het bovenstaande antwoord wil ik u erop wijzen dat u de schade kunt verhalen op de dader (als er natuurlijk een dader is aangehouden door de politie). U kunt hiervoor contact opnemen met Bureau Slachtofferhulp. Hun dienstverlening is gratis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag