Stel vraag

Particulier


Goedemorgen,

Enkele maanden geleden wilde ik een kamer huren in Nijmegen, omdat ik daar studeer. Ik had een kamer gezien en was ook van plan deze daadwerkelijk te huren. Na contact met de verhuurder heb ik alvast borg betaald. De verhuurder heeft deze borg (een bedrag van 150 euro) ontvangen en ik heb daarvan een schriftelijk bewijs. Uiteindelijk ging de huur van de kamer niet door, en dus verwachte ik mijn borg terug. Deze terugbetaling van de borg is uitgebleven en na enkele telefoontjes en een brief naar de verhuurder laat deze niets meer van zich horen. Mijn vraag is wat de proceskosten zijn in deze procedure. Het lijkt mij dat de rechtbank kanton absoluut bevoegd is, omdat het een bedrag onder de 25000 euro is. (en valt dit ook onder huurrecht?) Hoe hoog is het griffierecht en de kosten voor de deurwaarder? zijn er nog andere kosten waaraan ik moet denken. Het gaat hier om een bedrag van 150 euro, maar ook om het principe.

Beste vraagsteller,
van belang is waarom de kamerhuur niet doorging? Hoe luiden de voorwaarden in het geval de kamerhuur niet doorgaat door toedoen van de huurder?

Stel u staat in uw recht:
u wilt dan direct gaan dagvaarden, maar ik adviseer de verhuurder eerst in gebreke te zetten en verzuim ( want het betreft een betaling in geld die terstond terug gestort moet worden op grond van onverschuldidge betaling). Geef twee weken de tijd om alsnog te voldoen aan de teruggaveplicht, dagvaarden kan altijd nog. Als u hulp nodig hebt kijk ik uw brief na.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag