Stel vraag

Particulier


Goedemiddag,

We hebben een vraag gekregen om aan een vriend geld te lenen. Waar moeten we rekening mee houden voor we dit gaan doen. Wat moet er in de schuldbekentenis staan en tot hoever is een schuldbekentenis rechtsgeldig?

De essentialia moeten erin staan zoals bedrag, datum terugbetaling, eventuele voorwaarden, etc. Een schuldbekentenis kan in een verkorte vorm ook geldig zijn, ook als er overeenstemming is bereikt of getekend is door beide partijen.

Indien gewenst kan ik een schuldbekentenis voor u opstellen. Neemt u hiervoor rechtstreeks en kosteloos contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

U dient een overeenkomst van geldlening op te stellen. Neem daarin het bedrag op, de terugbetalingsvoorwaarden, eventuele rente die vergoed moet worden over het bedrag en wanneer het bedrag direct opeisbaar wordt 9dus bijvoorbeeld indien 1 termijn wordt overgeslagen , is het bedrag direct opeisbaar en mag u het in zijn geheel gaan innen). de overeenkomst is rechtsgeldig indien het de afspraken tussen u en de vriend correct weergeeft en u hiervoor beiden getekend hebt. U kunt het geld echter niet zomaar gaan ophalen met deze overeenkomst in de hand. Daarvoor dient u nog steeds eerst een titel te halen bij de rechtbank. pas daarna kan de deurwaarder voor u gaan innen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag