Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goedemiddag,mijn vrouw heeft 29 jaar bij dezelfde baas gewerkt,nu kreeg ze op 1-12-2012 te horen dat het werk minder word,hij heeft haar voor de keuze gesteld,of de ww in ,of een andere wekgever die hij voor haar heeft geregeld,kan dit zomaar ,heeft ze niet recht op een financiele compensatie,buiten het feit of ze voor die nieuwe werkgever kiest.hoe werkt zoiets,maar de vraag blijft of dit zomaar kan zonder financiele compensatie,hij heeft al contakt gehad met de e.v.t nieuwe werkgever,dus u begrijpt wij zijn bang als het niets word wij financieel flink gedupeerd worden,graag uw advies hierop a.u.b. b.v.d.


Een werkgever kan een werknemer niet zomaar ontslaan. Dat zal via een bemiddelingsovereenkomst of via het UWVWerkbedrijf (ontslagvergunning) of via de rechter dienen te lopen. Een andere mogelijkheid zou zijn dat werkgever uw vrouw (geheel of gedeeltelijk) detacheert bij een ander bedrijf. Het 'zomaar' overstappen naar een andere werkgever met prijsgeving van alle rehcten en bovendien alle bijkomende risico's van dien (inzake ontslag, verlies ww-rechten etc.) is echter absoluut niet aan te raden. En het zomaar tekenen van een overeenkomst ook niet. Daarom adviseer ik om z.s.m. juridische hulp in te schakelen van een ervaren arbeidsrechtjurist. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Het is inderdaad heel verstandig om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een advocaat. In de praktijk zie ik het steeds vaker voorkomen dat werkgevers op deze manier, het onder druk zetten van de werknemer en het doen alsof er geen andere keuze bestaat, snel en goedkoop van een medewerker af willen. Het is schandalig dat ze u zo onder druk zetten. U dient niets te tekenen maar alles eerst te bespreken met een advocaat gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht.
In ieder geval succes,
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag