Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag, mijn ex betaald kinderalimentatie. Er is afgesproken dat hij dit aan mij overmaakt ook na de 18e verjaardag van de kinderen. Inmiddels zijn de 2 oudsten boven de 21, maar een kind is jonger. Hij betaald al die tijd gewoon hetzelfde bedrag door. Ergens logisch want ze wonen nog thuis en er is niets bijgekomen, ondanks dat de jongste een opleiding volgt. Maar toch vraag ik mij af of hij achteraf kan zeggen dat hij vindt dat hij teveel had betaald, omdat de oudste 2 boven 21 zijn. Met andere woorden kan ik het geld besteden of moet ik een deel opzij blijven zetten voor het geval hij iets gaat claimen?

Als de voorgenoemde afspraak op papier staat is er niets aan de hand, is dit niet het geval, dan kan hij zich beroepen op het feit dat hij wettelijk maar tot hun 21ste alimentatie hoeft te betalen.

tenzij uw 2 oudste besluiten om fulltime te gaan werken, in dat geval stopt de alimentatieverplichting, en kan hij inderdaad een claim leggen op het gedeelte dat hij heeft betaald terwijl hun aan het werk waren.

enige wat wel zo is, is dat de alimentatie na hun 18de niet langer naar u toegaat maar direct naar de kinderen zelf.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag, bedankt voor uw antwoord.
Er is alleen een vast bedrag vastgelegd, waarbij ook is vastgelegd dat ik dat geld ontvang en niet de kinderen tm hun 21ste. Die keuze hebben wij destijds heel bewust vastgelegd. Dus juist van hun 18e tm 21ste wordt het ook naar mij overgemaakt. Dat staat in het convenant. Er staat niet bij dat het bedrag minder wordt als een van de kinderen 21 wordt.
Wat wel logisch zou zijn, behalve dat hij niet extra betaald voor de opleidingen, terwijl ze eigenlijk op basis van mijn inkomen een volledige aanvullende beurs zouden krijgen. Gezien zijn inkomen krijgen ze niets. Daarom is het van belang om te weten of ik het geld kan uitgeven of niet. Nu draag ik alle kosten, in plaats van samen., terwijl ik leef van een wia uitkering.
De oudste kan nooit fulltime werken ivm medische aandoening. En de rest volgt een mbo opleiding.
Als ik het goed begrijp is dat dus geen reden om het geld uit te geven en moet ik het blijven sparen, voor het geval hij over een paar jaar tot een ander inzicht komt?


Zolang alles is vastgelegd kunt u het geld gewoon uitgeven, mocht hij tot ander inzicht komen en besluiten een claim in te dienen is het een kwestie van de ook door hem ondertekende convenant te tonen bij de rechtbank.

Middels dat zal de rechter zijn claim afwijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag