Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag meneer-mevrouw,

Op zeer korte termijn ga ik ontslag nemen. Ik maak hierbij de overstap naar een concurrerend bedrijf, waarbij ik weet dat het erg gevoelig ligt bij mij huidige werkgever.
Hierdoor weet ik zeker (uit eerdere ervaring), dat mijn huidige werkgever mij vanaf het moment ik mijn keuze kenbaar maak, per direct op non-actief zet..

De wettelijke opzegtermijn van 1 maand gaat dan in per maart, waardoor ik per 1 april bij mijn nieuwe werkgever kan beginnen. Aangezien ik op non-actief wordt gezet, heb ik begrepen dat er belastingtechnisch gezien, geen problem is als ik bijvoorbeeld per half april reeds begin.

Is dit juridisch gezien ook mogelijk, of zijn er zaken die ik alvorens met mijn huidige werkgever moet afstemmen?

Graag hoor ik van u.

Een prangend vraag voor mij is: weet u zeker dat er geen sprake is van een (concurrentie)beding in uw arbeidsovereenkomst welke u verbiedt bij een concurrent aan de slag te gaan? U stelt namelijk dat uw huidige werkgever daar absoluut niet blij mee zal zijn. Overigens zal een werkgever zich moeten gedragen zoals een \"goed werkgever\" zich gedraagt, dus ik vraag me af in hoeverre de (mogelijke) beslissing tot non-actief stelling juist is (dus in hoeverre is het een geldige reden om u toegang tot uw arbeidsplaats te weigeren, puur doordat u naar een concurrent zal gaan, handelend volgens een opzegtermijn en een gebrek aan een concurrentiebeding (ga ik even van uit).

Een ander vraag is: krijgt u uw loon doorbetaald als u op non-actief gezet wordt? Wat vermoedt u? Non-actiefstelling kan nl in principe voor risico van werkgever komen.

Nu ben ik niet zo heel goed met belastingtechnische zaken, maar het lijkt me belangrijk zeker te weten hoe bovenstaande allemaal zit.

Ben ook benieuwd naar een aanvulling van een collega hier.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag,

Bedankt voor uw snelle reactie. Er is zeker sprake van een concurrentiebeding. Hierin staat dat ik zowel tijdens als 1 jaar na het dienstverband, niet in het verzorgingsgebied werkzaamheden mag vervullen. Echter is een van de redenen dat men mij op non-actief zal zetten, zijn vanwege de eventuele gevoelige (concurrentie) informatie die ik mee zou kunnen nemen.

Er zijn twee collega's geweest de afgelopen jaren die eenzelfde pad hebben bewandeld. Zij werden tevens op non-actief gezet, met behoud van salaris en met in achtneming van de opzegtermijn. Wel kon in overleg worden bepaald per welke datum daar van af werd geweken, met wederzijds akkoord. Ik ga er daarom vanuit dat dit voor mij ook het geval zal zijn.

van de stelling zoals u aangeeft: 'een werkgever zich moeten gedragen zoals een \"goed werkgever\" zich gedraagt', is hier absoluut geen sprake.

Na eerdere voorvallen met collega's die een overstap maakten, is ons letterlijk mede gedeeld, dat een ieder die dit ook zou doen, per direct op non-actief zou worden gesteld vanwege het schaden van de integriteit.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag