Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag,

Ik woon in een stadswoning aan een hofje op straatniveau waaronder zich ook een parkeergarage bevind. Opgeleverd in 2004.

Ten aanzien van het Hofje wat valt onder de gezamenlijke delen in is in de akte van splitsing uitdrukkelijke vermeld dat Bloembakken niet zijn toegestaan, mits door de vergadering goedgekeurd en aan voorwaarden verbonden zijn die ook ingetrokken kunnen worden.

Situatie nu is dat er bewoners zijn die zonder toestemming van de vergadering grote plantenbakken, sommigen zelfs met 1kub aarde erin zijn geplaatst.

Het Bestuur weigert deze te laten verwijderen, ondanks een onderzoek wat aantoont dat er watercumulatie ontstaat door lekkend aarde onder de tegels. Wat kan leiden tot lekkages in de onderliggende garage,

Kan ik als individueel eigenaar het Bestuur sommeren al deze bakken te laten verwijderen ?

Gr.

L

U kunt als individuele eigenaar het bestuur schriftelijk sommeren zich aan de bepalingen van de splitsingsakte te houden. Vervolgens kunt u dit ter sprake brengen op de vergadering. Wil het bestuur zich nog niet daaraan houden dan kunt u zich zelfs in het uiterste geval tot de rechter wenden. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag