Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik werk in een pannenkoekrestaurant en vroeg mij af wat in de volgende situatie nu juist is:
Als ik klaar ben, maar de keuken nog niet, moet ik blijven om de deur dicht te doen en het alarm erop te doen. Er is nog iemand die af kan sluiten, zoon van de baas, maar die wil dan niet blijven en gaat vervolgens naar huis. Mag ik dat als werktijd rekenen? Of is dat wachten dan in eigen tijd? Volgens mijn baas en zoon is dit in eigen tijd namelijk. Want ik kan dan terwijl ik wacht gewoon een drankje pakken en ben immers al klaar met mijn eigen werk.
Wat is nu juist?

Mvg,

Ik weet niet wat uw functie is, want volgens mij begint de keuken meestal als eerste en is die meestal ook als eerste klaar.

Het wachten op klanten is ook werktijd. dit heeft de Hoge Raad al voor WO II bepaald. het Wachten tot de laatste klant (of collega) vertrokken is, is dan ook werktijd. deze werktijd moet betaald worden. Het feit, dat u op kosten van de werkgever een drankje mag drinken is niet van belang. Immers u kunt niet zelf bepalen wat u met die tijd doet. Misschien zat u wel liever thuis voor de buis.

Voor verdere vragen kunt u op ons gratis inloopspreekuur terecht. Wanneer dat te ver weg is, dan kunt u zich ook tot een andere deskundig advocaat bij u in de buurt wenden. Let er dan wel op dat hij/zij lid is van VAAN of de Vereniging voor Arbeidsrecht, een keurmerk voor kwaliteit.

Beoordeel dit antwoord:

Ik kan me voorstellen dat de keuken wellicht nog niet klaar is, als eea moet afkoelen en er nog moet worden schoongemaakt. Als uw verplicht bent daarop te wachten, dan is dat werktijd, u bent immers niet vrij om weg te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag