Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,
Ik heb gesolliciteerd op een tijdelijke functie, waar ik ook aangenomen ben, maar het contract moet nog opgemaakt worden. Ik heb al wel mijn gegevens en een formulier ingevuld om loonheffingskorting toe te passen. Ik ben inmiddels ook benaderd voor een andere functie, maar zit ik al vast aan mijn contract, of kan ik de baan, waar ik dus al aangenomen ben, nog afwijzen?

Geachte heer, mevrouw,

Indien er sprake is van een proeftijd dan kunt u de tijdelijke functie per direct opzeggen.
Wat staat er precies in het contract voor de tijdelijke functie? Als er geen proeftijd is afgesproken is er dan een opzegtermijn afgesproken?

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Herman,
Bedankt voor uw reactie! Ik heb het contract nog niet gezien en er is niks besproken over een proeftijd of opzegtermijn, dus ik heb eigenlijk geen idee hoe dat zit.
Stel dat er in het contract staat dat tussentijds opzeggen niet mogelijk is, betekent dat dan dat ik de baan niet meer kan afwijzen, ook al heb ik het contract nog niet getekend?

Alvast bedankt!


Tijdens een proeftijd kunt u altijd per direct opzeggen. Daarbij is niet van belang of in het contract staat dat u tussentijds niet kunt opzeggen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag