Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag, ik heb een offerte laten maken voor de vloer
en een paar planken laten verwijderen.
Ik ga niet in op deze offerte omdat ik meerdere offertes had aangevraagd,en de andere beter zijn.
Nu heb ik een nota ontvangen voor de offerte maken en het telefonische tewoord staan,en kilometervergoeding.
ook voor het verwijderen van de planken en de daarbij hoorende kilometervergoeding. Er was niet afgesproken dat er kosten waren voor de offerte.
Ik wil wel betalen voor het verwijderen van de planken en de daarbijbehorende kilometervergoeding . Maar het bedrijf wil dat ik al de kosten betaal. ben ik dit verplicht?

Nee als er geen afspraken zijn gemaakt hoeft u niets te betalen voor het maken van een offerte. Ik adviseer u dus om die kosten niet te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is het redelijk dat ik de kilometervergoeding 75 km en (hij is 45 min binnen geweest) voor de planken te verwijderen. dat ik daar 125.00 euro voor betaal?


Nee, u moet helemaal niets betalen. Wanneer niet uitdrukkelijk is afgesproken dat het uitbrengen van een offerte kosten met zich mee zou brengen, moet u niets betalen. Ook geen eventuele redelijke kilometervergoeding of iets dergelijks. Het is namelijk aan de leverancier de keuze of hij zaken wil doen verder weg. Wanneer dit voor hem een probleem is, had hij dus op voorhand moeten aangeven dat er een vergoeding gevraagd ging worden.
Sterker nog: hij moet de weggehaalde planken weer netjes terugplaatsen en herstellen in originele staat. Helemaal gratis!!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag