Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag, ik heb een facebook account en dat account is gesloten, alleen de personen die ik als vriend heb kunnen alles zien. Nu heb ik van mijn werkgever een officiele waarschuwing gekregen over een opmerking die ik op mijn facebook heb gezet maar mijn werkgever kan niet op mijn facebook account kijken. Daarbij komt dat mijn facebook privé is dus mogen ze volgens mij geen info daarvan tegen mij gebruiken?

Geachte mevrouw, mijnheer,

Uw facebookaccount is dan wel prive en niet voor iedereen te lezen. Maar als uw werkgever van iemand hoort dat u daar opmerkingen maakt over hem of het bedrijf dan kan uw werkgever u daar op aanspreken. En dat is zeker het geval als er een personeelsreglement is waarin het een en ander staat over het gebruik van internet en internetaccounts in werktijd.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Kennelijk heeft iemand deze informatie aan de werkgever doorgegeven en ik raad u aan voorzichtig te zijn op internet met belastende uitspraken die semi publiek zijn. Recente rechtspraak laat zien dat rechters vrijwel dezelfde maatstaven aanleggen als in het maatschappelijk verkeer buiten het internet. Recente jurisprudentie vindt u via deze link:

http://internetrechtspraak.wikispaces.com/search/view/facebook

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag