Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb als privé persoon een contract met een hosting bedrijf getekend.
Ik heb een aantal mogelijkheden bekeken omdat ik van plan was een bedrijf op te starten.

Nu had ik een website gebouwd met bedrijfsgegevens. aangezien ik niet tevreden ben over de geleverde diensten van het hosting bedrijf wilde ik binnen 14 dagen na ingang contract het contract ontbindend / afzien van de dienst.
Dit gaat volgens het hosting bedrijf niet omdat ik op de website bedrijfsgegevens had geplaatst.
Daarmee vervalt de wet op opzeggen binnen 14 dagen, dit zou niet gelden voor bedrijven.


Kan het hosting bedrijf dit zomaar doen?

U heeft het contract als privé persoon getekend dit betekend dat u er privé aansprakelijk voor ben dus de regels en wetgeving ook zodanig gelden.

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad, wat u op uw website plaatst is (binnen de grenzen van de wet en het toelaatbare) geheel aan u. Het gaat erom dat u als consument de overeenkomst bent aangegaan en deze ook als consument kunt ontbinden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reacties,
Deze heb ik ook aan het hosting bedrijf voorgelegd, daar kreeg ik onderstaande reactie op.
-------------------------------------
Beste

Hartelijk dank voor uw bericht.

Ik begrijp dat het erg vervelend is. Echter kunt u alleen gebruik maken van deze wetgeving indien u de dienst niet heeft gebruikt. Dit betekend dat u binnen 14 dagen van uw aankoop kunt afzien indien u deze niet heeft gebruikt.

"Op grond van de Wet koop op afstand mag een consument elke dienst die hij via internet of e-mail afsluit binnen zeven werkdagen na de dag van bestelling kosteloos annuleren. Hij hoeft daarvoor niet meer te doen dan u te mailen en dit mede te delen. Het recht vervalt echter wanneer hij gebruik heeft gemaakt van de dienst, bijvoorbeeld door in te loggen of bestanden te uploaden. Dit geldt ook als hij toestemming geeft voor ingebruikname of opstarten van de dienst. Een consument die opdracht geeft tot registratie van een domeinnaam geeft daarmee ook toestemming tot ingebruikname daarvan. Dat is immers inherent aan deze dienst en de consument moet dat weten."

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Indien u nog vragen heeft verneem ik dat graag van u.

Ik wens u een heel fijne dag!

Met vriendelijke groet,

Naam is bekend, maar even weggehaald
Orderverwerking & Facturering

--------------------------------------------
Het ziet er naar uit dat zij vast blijven houden aan het contract.


Onzin wat de verkoper zegt. Alleen als het product zodanig beschadigd zou zijn dat de verkoper het niet meer normaal kan verkopen, dan heeft hij recht om de annulering te weigeren. Opslag op een harde schijf kan zonder probleem weer hergebruikt worden.

Wijst u de verkoper vooral op uw vraag op deze website en verwijs hem ook naar deze website: https://www.consuwijzer.nl/thema/kopen-op-afstand

Mocht u er dan nog steeds niet uitkomen met de verkoper, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op om eventuele vervolgstappen te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag