Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik ben een Fotograaf en ik wil van naam veranderen. De naam voor mijn bedrijf die ik nu gebruik komt niet overeen met de mijn eigen persoonsnaam. Hier wil ik verandering in brengen. Aangezien ik fotograaf ben ik wil Photography achter mijn naam gebruiken. Helaas ben ik erachter gekomen dat een ander persoon in dezelfde bedrijfswereld (die wel heel ver bij mij vandaan woont) ongeveer dezelfde naam gebruikt. Bij deze persoon is het voornaamachternaamfotografie dus fotografie in het Nederlands.

De domeinnaam van deze persoon is www.voornaamachternaamfotografie.nl
Ik heb als domeinnaam www.voornaam-achternaam.com en nl geregistreerd. Dit komt dus NIET overeen maar uiteraard zal ik op de website wel mijn naam en daarachter Photography willen gebruiken.

De persoon in kwestie is bij de kvk ook geregistreerd als voornaamachternaamfotografie.

Nu de vraag: Is het toegestaan om mijn bedrijfsnaam te registreren als voornaam-achternaamphotography?

De domeinnamen komen sowieso al niet overeen, dus dat scheelt als een stuk. Ik hoop dat u mij kunt helpen, want aangezien mijn klandizie stijgt wil ik onder mijn echte naam verder gaan in de wereld van fotografie.

Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet
Anoniem

Allereerst staan domeinnamen en handelsnamen los van elkaar. Over de domeinnamen hoeft u zich in elk geval geen zorgen te maken.

Dan de handelsnaam. Van belang is ondermeer of er tussen uw onderneming en die van de andere persoon verwarring kan ontstaan. U geeft al aan dat u in dezelfde branche werkt, maar beide ver van elkaar woont. Werkt u lokaal? Werkt de ander ook voornamelijk lokaal? Als u elkaar geografisch niet in de weg zit hoeft u zich geen zorgen te maken. Werkt u beide landelijk, dan ontstaat de mogelijkheid tot verwarring.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Charlotte,

Bedankt voor de reactie. Fijn dat ik kwa domeinnaam en website in ieder geveel geen zorgen meer heb. Om terug te komen op uw vragen. De persoon in kwestie richt zich voornamelijk op bedrijven en werkt wel landelijk. Binnen de tak van fotografie bijten we elkaar dus eigenlijk niet, ik stort me voornamelijk op huwelijken en portret fotografie.

Ik heb de persoon in kwestie gesproken en zijn verzoek is om voor een andere naam te kiezen. Daarintegen wil ik puur en alleen kwa domeinnaam en website een aanpassing gaan treffen en voorlopig nog onder mijn huidige handelsnaam blijven bestaan.

Dus nogmaals een vraag:

Als ik een website creeer onder de nieuwe domeinnaam voor-achternaam.nl en maak een nieuwe website maar op de nieuwe website ga ik nog onder mijn oude handelsnaam bekend staan dan moet dat niet voor problemen zorgen lijkt mij? Tevens zal ik na het voltooien van mijn website, de oude website down brengen en de oude domeinnaam doorlinken naar de nieuwe website zodat de belastingdienst e.d. via de normale handelsnaam ook wordt geforward naar de nieuwe website.

Ik hoor graag uw reactie.
Mvg


Als ik u goed begrijp bent u wel beide fotograaf, maar werkt u beide met een een andere specialisatie. Dit zal het verwarringsgevaar al iets verminderen. Lastig blijft dat de andere fotograaf landelijk werkt.

U wilt de domeinnaam voornaam-achternaam.nl gaan gebruiken voor uw bedrijf, maar u blijft uw oude handelsnaam gebruiken. Dit zou inderdaad geen problemen op mogen leveren, aangezien enkel de handelsnaam van belang is om te bepalen of uw onderneming te verwarren is met die van de andere fotograaf en niet de domeinnaam.
Zoals u nu van plan bent het geheel in te richten lijkt er dus geen probleem te ontstaan.

Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Charlotte,

Bedankt voor de reactie, dat is heel goed nieuws.

Inderdaad werken wij beide landelijk, maar we hebben wel diverse specialisaties in de fotografie.

Uiteindelijk zal ik kiezen voor een andere handelsnaam maar daar gaat tijd inzitten en dan heb ik nu tussendoor een goede oplossing met een nieuwe website en een domeinnaam waar men mij makkelijk kan vinden. Uiteindelijk kan ik de nieuwe handelsnaam daar ook weer aan koppelen.

Groeten en bedankt voor uw reactie.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag