Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemiddag, buren uit achtergelegen straat hebben in onze straat een woning gekocht. De bestemming is 'Wonen'. Moet er bij deze bestemming ook daadwerkelijk iemand wonen (lees ingeschreven) staan of is het plaatsen van een wc/badkamer/keuken voldoende om aan de bestemming WONEN te voldoen? Wij willen graag bezwaar maken omdat de gevel en indeling drastisch gaat veranderen. Zij willen nl op de 1e verdieping een woonruimte creeeren en op de begane grond een multifunctionele ruimte ( lees garage) . Wij zoeken dus wat handvaten voor ons bezwaar.

Ook heeft de gemeente aangegeven dat de verbouw van de woning tot 'garage' valt binnen 'vergroten' van het woongenot' echter is wel duidelijk dat zij hier zelf niet gaan wonen omdat hun hoofdverblijf aan de achterliggende straat ligt. Hoe kan de gemeente dit nu scharen onder vergroting van het woongenot als eigenaren er zelf niet wonen? In het kort:

1) moet er bij bestemming wonen ook daadwerkelijk iemand adres wonen/ingeschreven staan in het GBA?
2) geldt vergroting van het woongenot niet alleen voor de bewoners maar ook voor eigenaren niet op ander adres wonen
3) stel dat er niemand in het huis gaat wonen is het dan niet een bijgebouw tov het hoofdgebouw?
4) is bestemming wonen voldoende aangetoond als er een wc/douche/ keuken geplaatst wordt of moet het dan ook bewoond worden.

Zo te lezen wordt het pand ingericht als woning met onderliggende garage. Ondanks dat ik het bestemmingsplan ter plaatse niet ken, lijkt mij dit dus een gewone woning. In hoeverre die bewoond is of wordt heeft niets met de bestemming te maken. Alleen als er een ander gebruik, dan wonen, in het pand plaats vindt kan de gemeente optreden wegens strijdig gebruik.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag