Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

3 weken geleden heb ik een occasion gekocht. Het leek een goede auto, de verkoper heeft geen gebreken gemeld en mij ervan verzekerd dat de distributieriem vervangen was, maar heeft de auto ook niet rijklaar gemaakt omdat de monteur op vakantie was (daar kreeg ik wel korting voor).

Na de koop heb ik de auto laten nakijken bij een garage, waar bleek dat de keerring oid lekte en een achterlicht stuk was. Deze heb ik beide laten repareren op eigen kosten. Ook bleek dat de distributieriem niet vervangen was, terwijl de verkoper mij verzekerde van wel. Dit heb ik met hem aangekaart, en hij zal alsnog een nieuwe distributieriem eronder leggen.

Vandaag bleek echter nog een defect: mijn auto schakelde ineens niet meer naar de vierde versnelling. Stel dat de automaatbak kapot is, is de verkoper dan aansprakelijk? Gezien alle gebreken heb ik het idee dat ik verkeerd ben voorgelicht bij de koop, maar ik heb geen garantie afgesloten.

Alvast bedankt!

Hallo,

Het ontbreken van contractueel overeengekomen garantie betekent niet dat u recht heeft op een deugdelijk product. De snelste juridische oplossing voor dit probleem is dat u de garage aanschrijft/laat aanschrijven (aangetekend uiteraard) om binnen een redelijke termijn van 14 dagen over te gaan tot herstel. Doet de garage dit niet, dan mag u de auto herstellen en de kosten verhalen op de garage, waar nodig door middel van een rechtsgang.Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag