Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goede middag,

Ik heb per 1 aug. een woonwinkel overgenomen, nou is mijn vraag :in hoeverre ben ik aansprakelijk in het niet leveren van meubels van de vorige eigenaar????

Dat ligt er aan wat u daarover afgesproken heeft. Als u de woonwinkel heeft overgenomen inclusief alle lusten en lasten dan bent u verantwoordelijke voor de juiste afwikkeling van alle lopende contracten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste R. Martens,

We hebben de winkel schuldenvrij overgenomen.(staat in het kontrakt).
Nu is er een klant die 22 okt. 2011 en tv.meubel heeft besteld, en 20juli 2012 heeft betaald! maar geen meubel heeft gehad... nu steld hij ons aansprakelijk om het geld terug te geven.. Ik ben van mening dat hij dat bij de vorige eigenaar moet verhalen.. De meubel staat nog wel in bestelling??

M.V.G


ALs de klant gelijk heeft lijkt het er op dat de verkoper niet de waarheid heeft verteld en de winkel dus niet schuldenvrij heeft achtergelaten. Ik zou u adviseren om dit met de verkoper te bespreken want u wilt eigenlijk toch niet beginnen met een ontevreden klant al heeft u misschien juridisch wel gelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat is juist het probleem. De verkopende party heeft meerdere malen aangegeven te gaan betalen, maar dat doet hij niet aangezien hij niets heeft!!


Dan is de keuze aan u. U kunt aan de klant mededelen dat niet u maar de verkoper een overeenkomst is aangegaan en dat u niet de overeenkomsten van de winkelier heeft overgenomen. Of u kunt toch de meubels leveren op uw eigen kosten en proberen die kosten te verhalen op de oud eigenaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u informatie/advies!!Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag