Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goede middag,

Een jaar geleden heb ik een contract voor webwinkelsoftware overgenomen van de vorige eigenaar, maar wegens tegenvallende verkoopcijfers heb ik het contract opgezegd met inachtneming een opzegtermijn van 3 maanden (dus nog tot 1 oktober 2012). Nu blijkt in de algemene voorwaarden te staan dat ik het abonnement alleen aan het einde van de contractsduur (1 jaar) met een opzegtermijn van 3 maanden op kan zeggen. Het contract loopt nog tot 1-7-2013 en zou ik dus op moeten zeggen voor 1-4-2013 anders wordt het stilzwijgend verlengd.

Helaas kan ik van de omzet uit de webwinkel de abonnementskosten niet meer betalen en wil ik er graag eerder vanaf om bij een concurrent een goedkoper contract aan te gaan.

Ik vroeg me af of ik als klein bedrijfje/ZZP'er een beroep kan doen op de reflexwerking van de Wet van Dam.

De rechter kan onder omstandigheden de wettelijke regeling tav algemene voorwaarden ook van toepassing verklaren op kleine bedrijven. Of de rechter dit doet is afhankelijk van de omstandigheden van ieder geval apart. U zou voor een goed advies meer informatie moeten verstrekken. Maar omdat mij nog geen uitspraken bekend waar de rechter relfexwerking toekent aan de wet van dam is het volgens mij op dit moment niet met zekerheid te zeggen of de rechter dat zou doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag