Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goede dag
Ik heb een vraag over het bij stellen van alimentatie.
Ben nu een jaar gescheiden en betaal sinds 1 januari 2014 het geld.
Afgesproken op 140 per maand.
Onder tussen ben ik werkloos geworden.
En heb een uitkering van ongeveer 750 euro
Met de vaste laste en alle bijkomende koste kom ik knel te zitten
Wat kan ik gaan afspreken voor alimentatie

Verlies van uw baan levert een wijziging van omstandigheden op. U hebt immers minder geld, en dus kunt u ook minder bijdragen voor alimentatie. Daarbij is wel relevant hoe u uw baan kwijt bent geraakt (er zit een onderscheid tussen ontslag / niet verlenging en zelf opgeven van een baan, bijvoorbeeld).

Wellicht kunt u daarover samen afspraken maken, dat zou het mooiste zijn. Voor kinderalimentatie is, op basis van uw inkomen, het inkomen van uw ex-partner, de leeftijden van uw kinderen en het gezinsinkomen tijdens het huwelijk, vrij eenvoudig om een snelle berekening te maken en dat aan uw ex-partner voor te leggen.

Als zij niet in wil stemmen, kunt u bij de rechter vragen om wijziging van de alimentatie bijdrage, die op basis van het door u genoemde inkomen lager zal zijn dan € 140,--.

Bij een inkomen van € 750,-- per maand, komt u bovendien vrijwel zeker in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (pro deo) en betaalt de overheid een groot deel van uw advocaatkosten. De kosten van een dergelijke procedure zullen derhalve beperkt zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag