Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goede dag,

Ik ben bezig met de vergunningaanvraag voor het aanpassen van mijn schuur.
De huidige schuur staat op 2 kadastrale percelen geplaatst en deze staat er al zeker 25 jaar.
Een deel van de schuur is gebouwd met vergunning en een deel niet (blijkt nu).
Volgens de gemeente staat een deel van de schuur op een perceel wat niet in het bestemmingsplan staat als schuur.

Ik moet nu, volgens de gemeente, een aanvraag doen om het bestemmingsplan te laten wijzigen. Dit brengt een hoop kosten met zich mee.

De woning inclusief bijgebouwen heb ik begin dit jaar gekocht.
Op de website van ruimtelijkplannen (waar je bestemmingsplannen kunt opvragen) staat de volledige schuur gewoon duidelijk op beide percelen ingetekend.

Kan ik nu nog de kosten proberen te verhalen op de verkopende makelaar, oude eigenaren of de notaris, of valt echt alles mij aan te rekenen?

Nee omdat het onderzoek dat u nu wel hebt gedaan vooraf had moeten plaatsvinden tenzij er redenen waren , bijvoorbeeld iets wat verkoper niet of wel heeft gezegd, u te doen hebben besluiten van voornoemd onderzoek af te zien. Dat moet wel stellig zijn geweest en liefst schriftelijk. Heeft verkoper bijvoorbeeld iets gezegd over de mogelijke verjaring en het recht om de schuur te kunnen behouden? Dat zegt namelijk nog niets over de gemeentelijke regels en die worden apart gehandhaafd zoals u nu merkt. Heeft hij een bepaald feit verzwegen waarvan hij wist dat het voor u van belang was, of heeft hij zelfs iets gegarandeerd in het koopcontract? In geval van dwaling uwerzijds mag u mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is een taxatiemakelaar geweest die heeft gekeken naar bestemmingsplan ed.
Hij heeft zich echter alleen gericht op het huis en niet op de garages.
Ik neem aan dat ik wel van hem had mogen verwachten dat hij dit gezien had.
Ook de verkopende makelaar heeft nooit gezegd dat er problemen waren, die had dat toch ook moeten uitzoeken en vertellen?
In het koopcontract en de verkoopbrochure staat gewoon de hele schuur vermeld.


Tussenpersonen vallen weg uit de aansprakelijkheid in dit soort gevallen omdat zij in opdracht werken : de opdrachtgever is doorgaans gewoon zelf nalatig en dient ook oplettend te zijn. Ik moet het contract lezen , soms is het ook van belang hoe u zich verweert. Er kan sprake zijn van non conformiteit als gevolg van dwaling , maar dient echt onderzocht te worden eerst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag