Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goed uit elkaar ondanks verschillende belangen?

Mijn man wil scheiden. We wonen 23 jaar samen in zijn huis. In 2007 zijn we getrouwd onder huwelijkse voorwaarden. Mijn man heeft een eigen bedrijf. Er is 3 jaar geleden een (hernieuwd) testament en een levenstestament opgesteld. Dit was nodig in verband met een grote hartoperatie die hij in november 2022 heeft moeten ondergaan.
Er moeten allerlei zaken worden geregeld (financiƫn, verdeling, woonsituatie, enz.). Mijn man wil dit bij 1 advocaat regelen; ik wil dit eigenlijk niet. Vanwege de verschillende belangen; hij wil scheiden - ik niet.
We hebben geen ruzie, maar de sfeer is erg gespannen en koud.
Ik werk nu nog 3 dagen in de week en ga per 15 september 2024 met pensioen.
Het is in deze tijd verschrikkelijk moeilijk om aan (betaalbare) woonruimte te komen. Daarom zijn we in overleg om in huis 2 kamers voor mij in te richten, zodat ik een eigen slaapplek heb en een plek waar ik op mezelf kan zijn. De kans is groot dat ik hier de komende jaren gebruik van zal moeten maken. Tot nu toe slapen we nog samen in hetzelfde bed. We eten en koken ook samen.
Ik vraag mij af of 1 advocaat voor ons allebei de belangen goed kan beheren/verzorgen, aangezien deze nogal uit elkaar liggen.
Naast het kunnen vinden van een woonplek waar ik goed verder kan en hopelijk mijn pensioen periode kan blijven wonen, is het ook belangrijk dat financiƫn/pensioenzaken goed geregeld zijn.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag