Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goed ouderschapsplan opstellen bij relatiebreuk?

Ik heb samen met mijn huidige partner, met wie ik al 15 jaar samen ben, 3 jongens van 10 jaar, 3 jaar en 1 jaar. De relatie gaat al heel lang niet goed en sinds de komst van onze 3e zoon (wat niet gepland was) eigenlijk alleen maar slechter. Ik heb nu het punt bereikt dat ik niet meer langer in deze relatie kan blijven. Echter, ik weet niet hoe ik deze relatie kan afsluiten zonder dat het lelijk wordt voor de kinderen.
De situatie is als volgt: wij hebben beiden onze eigen woning. Dus we staan niet geregistreerd als partners of iets dergelijks. Hij heeft een sociale huurwoning, maar verblijft voornamelijk bij mij zonder dat hij financieel bijdraagt in de vaste lasten of aan de boodschappen. Ik heb een koopwoning. Onze oudste zoon staat bij hem inschreven, echter verblijft voornamelijk bij mij. De jongste 2 jongens wonen bij mij en staan bij mij ingeschreven. Hij werkt niet. Hij ontvangt een uitkering en ook ontvangt hij het kindgebonden budget voor onze oudste zoon (die hij voor zichzelf houdt). Ik werk fulltime en heb een vast contract. Ondanks dat ik een goede baan heb met een inkomen waarvan men zou zeggen dat het een goed inkomen is en dat je in principe geen moeite zou moeten hebben met het rondkomen, heb ik maandelijks moeite met het rondkomen. De grootste reden hiervan is dat ik een partner heb die verslaafd is, niet goed met geld kan omgaan en financieel niks bijdraagt. Ik heb heel lang geprobeerd om hiermee om te gaan en verbetering in te brengen, maar helaas zonder succes. Nu heb ik het punt bereikt dat ik niet langer zo kan leven, want anders eindig ik met een burn-out en verlies ik alles wat ik tot nu heb opgebouwd in mijn leven, wat de basis is voor onze kinderen.
Het probleem waar ik tegen aan loop is dat ik niet weet hoe ik dit het beste kan aanpakken. Daarnaast, ik verdien (op papier) elke keer te veel voor gratis hulp, maar ik heb het geld niet om een mediator te nemen. Dus ik hoop dat jullie mij wel kunnen helpen, al is het mij de juiste richting doorverwijzen.

Ik raad u aan om een gesprek in te plannen met een advocaat om uw situatie te bespreken. De advocaat zal tijdens het gesprek juridisch advies geven, maar kan ook voor u kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Ook kan de advocaat eventuele verdere stappen ondernemen, mocht dat nodig zijn. U kunt contact opnemen met 0800 - 882 443 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl voor een vrijblijvende afspraak om uw rechten te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag