Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Gisteren zag ik dat er houtworm zit in het huis dat ik heb gekocht. Het is nog niet gepasseerd, alleen voorlopig koopcontract is getekend en zowel de bouwkundige als de taxateur hebben hier overheen gekeken. In de NVM vragenlijst is NEE geantwoord op de ongediertevraag. Het zit in de dakconstructie, 20-30 kleine gaatjes, ik weet niet of het vers is. Wat adviseert u me... makelaar mailen en vertrouwen dat het wordt verholpen? Formeel in gebreke stellen? Een extra keuring (wie betaalt die)? Ik wil het huis wel hebben!

Ik adviseer u - en u bent dat ook wettelijk verplicht, omdat anders uw rechten vervallen - zo snel mogelijk melding te maken van het aangetroffen gebrek aan (a) de makelaar én (b) de verkoper, en daarbij ook te wijzen op het feit dat hiermee sprake is van strijd met de beantwoording van de vragenlijst. U kunt tevens vragen hoe de verkoper denkt dit probleem op te lossen, en dat u ervan uitgaat dat e.a.a. vóór de sleuteloverdracht is opgelost.

Beoordeel dit antwoord:

Direct aangetekend schriftelijk melden en eisen dat het vooraf in orde wordt gebracht. Als u niet het gewenste antwoord krijgt snel een advocaat inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag