Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Gezag over kind?

Onlangs zijn mijn partner en ik uit elkaar, echter heeft mijn ex een verzoek gedaan bij mij. Hij zou graag willen 1 kind ingeschreven hebben bij hem, als 1 kind ingeschreven staat bij mijn ex, verlies ik het gezag dan over 1 kind die ingeschreven gaat staan bij mijn ex?

Het inschrijven van een kind op het adres van de ene ouder betekent niet automatisch dat de andere ouder het ouderlijk gezag verliest. Ouderlijk gezag is het recht en de plicht van ouders om voor hun kind te zorgen en beslissingen te nemen over opvoeding en verzorging. Dit gezag kan alleen worden opgeheven door een rechterlijke uitspraak.

Het inschrijven van een kind op een ander adres kan wel gevolgen hebben voor de uitoefening van het ouderlijk gezag. Als ouders het niet eens zijn over waar een kind zou moeten wonen, kan de rechter besluiten dat het kind bij één ouder zal wonen en dat de andere ouder het gezag blijft houden. Dit kan gevolgen hebben voor hoe vaak de andere ouder het kind zal zien en hoeveel invloed hij of zij zal hebben op de opvoeding van het kind.

Als je bezorgd bent over de gevolgen van het inschrijven van je kind op het adres van je ex, raad ik je aan om een advocaat te raadplegen. Deze kan je helpen om de situatie te evalueren en je te adviseren over je rechten en plichten.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag