Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Gevolgen trouwen persoon met grote schulden?

Stel ik ga met mijn partner die een grote schuld heeft trouwen, maar we wonen allebei apart. Gaat het incassobureau dan ook kijken naar mijn inkomen en zijn aflossing maandelijks verhogen, omdat ze denken dat ik (de vrouw) hem kan onderhouden, waardoor hij meer overhoudt om zijn schuld af te lossen?
En stel we gaan in de toekomst samenwonen, hoe zit het dan? Dan worden we fiscale partners, onze inkomens worden bij elkaar opgeteld en daar moeten we belasting over betalen, ook over de schuld toch? Kunnen jullie mij via de mail vertellen of ik dan ook de belasting over de schuld van mijn partner moet meebetalen?

Hoe kan ik voorkomen dat ik ook maar iets te maken heb met de schuld van mijn partner? Is die optie er überhaupt en kan ik dat zwart op wit krijgen? En kan ik dus onder dat belastinggedeelte uitkomen of zit ik daar sowieso aan vast?

Als je trouwt met iemand die schulden heeft, kan dat verschillende gevolgen hebben. In sommige gevallen kunt u namelijk aansprakelijk zijn voor de schulden wanneer u gaat trouwen. Ook als uw partner schulden heeft, kan dat van invloed zijn op jouw kredietwaardigheid als je samen een financiële verplichtingen aangaat. Als jullie bijvoorbeeld een huis willen kopen en een hypotheek willen aanvragen, kan het zijn dat jullie geen goede rente of voorwaarden krijgen vanwege de schulden van je partner. Wanneer je overweegt om te trouwen met iemand die schulden heeft, is het belangrijk om open en eerlijk te zijn over de financiële situatie en om te werken aan een plan om de schulden af te betalen. Ik raad u aan om contact op te nemen met een financieel adviseur en wanneer u gaat trouwen om duidelijke afspraken vast te laten leggen via de notaris. Een notaris of financieel adviseur/advocaat, kan bepalen welke stappen u moet nemen om de financiële gevolgen van een huwelijk te voorkomen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag