Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Gevolgen trouwen met vriend uit Sri Lanka?

Ik wil trouwen met mijn vriend uit Sri Lanka. Wij kennen elkaar al meer dan 12 jaar. Wij hebben echter nooit samengewoond maar wel mijn vakanties aldaar samen besteed.
Als ik met hem trouw, waar moet ik dan rekening mee houden? Denkend aan andere loonschaal, belasting, verzekeringen, pensioen.
Loop ik bepaalde risico's als het na verloop van tijd toch niet blijkt te werken? (ik heb namelijk al twee scheidingen meegemaakt).
Hoelang kan het duren voordat hij naar Nederland kan komen en welke visa heeft hij allemaal nodig?

Als u van plan bent om met uw vriend uit Sri Lanka te trouwen, zijn er verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

1. Juridische vereisten: Informeer uzelf over de juridische vereisten voor het huwelijk in Nederland. Dit omvat bijvoorbeeld het verkrijgen van de juiste documenten, zoals een geboorteakte, een ongehuwdverklaring en eventuele andere vereiste documenten.

2. Verblijfsvergunning: Als u wilt dat uw echtgenoot naar Nederland komt en daar blijft, moet hij mogelijk een verblijfsvergunning aanvragen. Er zijn verschillende soorten visa en procedures, afhankelijk van de situatie, bijvoorbeeld een huwelijksvisum of een gezinsmigratievisum. Het is raadzaam om contact op te nemen met de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor specifieke informatie en begeleiding.

3. Financiële aspecten: Trouwen met iemand uit een ander land kan financiële implicaties hebben. Mogelijk moet u rekening houden met verschillen in loonschalen, belastingen, verzekeringen en pensioenen. Het is verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur of belastingdeskundige om inzicht te krijgen in deze aspecten en eventuele gevolgen voor uw persoonlijke situatie.

4. Risico's en scheiding: Zoals bij elke relatie, bestaat er een risico dat het huwelijk in de toekomst niet werkt. Als u al twee scheidingen heeft meegemaakt, is het begrijpelijk dat u zich zorgen maakt. Het is belangrijk om open te communiceren met uw partner over uw verwachtingen, waarden en doelen voor de toekomst. Overweeg ook het opstellen van een huwelijksvoorwaarden om financiële kwesties te regelen in geval van een scheiding.

De duur van het proces om uw partner naar Nederland te laten komen, kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de gekozen visumroute. Het kan enige tijd duren om alle benodigde documenten te verzamelen en de vereiste procedures te doorlopen. Het is aan te raden om contact op te nemen met de IND voor een inschatting van de verwerkingstijd en om te vragen welke visa uw partner nodig heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag