Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gevolgen bij ziekte en detachering?

Sinds juli 2021 ben ik ziek gemeld bij mijn werkgever. Ik heb passende hulp gehad waardoor ik momenteel aan het re-integreren ben. Ik werk in de gehandicaptenzorg. Echter is het voor mij niet haalbaar om terug te keren in een zorg functie. De kans dat mijn werkgever mij een andere passende functie kan bieden is klein. Om deze reden ben ik ook enige tijd met het spoor2 traject gestart. Mijn spoor2 coach geeft aan, mocht ik op een functie solliciteren en ik aangenomen wordt, zal ik gedetacheerd worden. Dat is (financieel) gezien voor mij de veiligste optie. Mijn werkgever is verantwoordelijk voor mij tot einde detachering overeenkomst. Echter heb ik ook begrepen dat het mogelijk is om ontslag bij mijn huidige werkgever te nemen. Dan maak ik bepaalde afspraken (over geld) met hun en kan ik gelijk de aantal gewenste uren bij de nieuwe werkgever werken. Wat ik weet is dat ik de nieuwe werkgever ten alle tijden op de hoogte moet brengen van het feit dat ik ziek ben (geweest). Mocht ik het namelijk verzwijgen en de klachten later terug komen, heb ik begrepen dat de werkgever mij per direct mag ontslaan.
Mijn vragen zijn als volgt:
- klopt de informatie die ik hierboven beschreven heb?
- Mocht ik een nieuwe functie bij een andere werkgever vinden. De nieuwe werkgever op de hoogte stellen van mijn ziekte. De beslissing maken om ontslag bij mijn huidige werkgever te nemen. (Dus niet op detachering basis) En later wordt ik met de zelfde klachten ziek, hoe zal het proces er dan als volgt uitzien?
- Mocht ik een nieuwe functie bij een andere werkgever vinden. De nieuwe werkgever op de hoogte stellen van mijn ziekte. De beslissing maken om ontslag bij mijn huidige werkgever te nemen. (Dus niet op detachering basis) En later wordt ik met de ANDERE klachten ziek, hoe zal het proces er dan als volgt uitzien?
- Mocht ik ontslag nemen bij mijn huidige werkgever, welke afspraken zullen er dan gemaakt moeten worden?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag