Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geschil over bestemming as overleden echtgenoot

Mijn echtgenoot is onlangs overleden, na 6 weken ziekenhuis. Hij heeft een dochter waar hij sporadisch contact mee had, meer een eenzijdige relatie, onderhouden om te profiteren of manipuleren. Dit gedrag vertoont ze al haar hele leven, ze is 39. Zij bezocht haar vader in ziekenhuis en zat bij sterfbed. Prima moet ze zelf weten. Na overlijden hing in zijn eenmanszaak een overlijdensbericht wat ze woest kapot scheurde en ze schreeuwde dat ze niet naar de crematie kwam. Ook prima. Ze is wel in het mortuarium geweest en heeft met personeel mee de kist gesloten. Ook prima. Ik heb nergens iets over gezegd afgekeurd.
Ik heb al jaren geen contact meer met haar heb haar wel telefonisch bericht dat haar vader in ziekenhuis was opgenomen en zeer ziek was.
We hebben geen contact en nu heeft ze opeens met mij een geschil vanwege de as bestemming, ze wil de helft. Dat boeit mij eigenlijk niet , ze kan alles hebben m.u.v. een klein beetje wat ik ergens in doe. Dat had ze gewoon kunnen vragen. Ik wacht nu op welke stappen zij onderneemt en vraag me af of ze verplicht kan worden om wel haar vaders laatste wens uit te voeren, namelijk in het bos uitstrooien. Dat mag in haar woonplaats zijn doe ik niet moeilijk over. Dat zou ik wel graag willen weten. De behoorlijke schuld die hij heeft nagelaten zal ze niet met mij willen delen. Ze leefde in een sprookje dat haar vader rijk was, helaas de werkelijkheid is het tegenovergestelde.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag