Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Gerechtsdeurwaarder brief ontvangen na 4 jaar

Ik heb onlangs een brief gehad van de gerechtsdeurwaarder waarin staat dat ik binnen 5 dagen na heden (14 dec 2021) het bedrag moet overmaken van rond 686 euro. Ik schrok hiervan omdat ik zag dat het over een zaak van DUO gaat terwijl ik de afgelopen 2-3 jaar niks van DUO heb ontvangen om te betalen.
De brief van de gerechtsdeurwaarder heb ik pas 21 dec 2021 ontvangen de week toen ik ziek was. Ik heb die week vrijdag (24 dec 2021) contact proberen op de zoeken met de gerechtsdeurwaarder maar die waren toen telefonisch niet meer bereikbaar. Ook wist ik nog steeds niet om welke rekening van DUO het gaat.

Ik heb vandaag (27 dec 2021) duo gesproken in mijn pauze en die heeft na 20 minuten zoeken uitgezocht dat het gaat om een OV-boete maar van het jaar 2017. En toen ik vroeg waarom ik nu pas wat hoor hierover en dat ook na 4 jaar, heeft zij gezegd dat het in het jaar 2017 al was overgedragen naar de gerechtsdeurwaarder en dat ik het maar verder met hun moet uitzoeken.
Ik heb toen de gerechtsdeurwaarder weer gebeld maar tot die tijd waren ze weer niet bereikbaar ( ze zijn alleen tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar) buiten die uren kan ik via de mail contact opzoeken en dat heb ik dan maar gedaan. Ik heb een mail naar hun gestuurd hierover. Ik zal morgen weer contact opzoeken in mijn pauze voor 12.00uur.

Mijn vraag is dus of ik hier nog bezwaar op kan doen tegen de kosten die hier boven op zijn gekomen. De originele bedrag was 194 euro die is opgelopen naar 230 euro en nu met de kosten van de gerechtsdeurwaarder is het een bedrag 686 euro.
Ik ben bereid om de 230 euro te betalen maar de extra kosten niet, omdat ik het erg vreemd vind dat ik na 4 jaar weer wat te horen krijg en dat ook gelijk via de gerechtsdeurwaarder zonder enige eerder brief of iets dergelijks de afgelopen 3 jaar.

Kan het dat de vordering verjaart? Mogen zij nog geld eisen na 3-4 jaar ?

De meeste vorderingen verjaren na een periode van vijf jaar. Deze periode kan worden verlengd door een "sluitingshandeling" te verrichten. Bijvoorbeeld het proberen te incasseren van het bedrag door het versturen van herrineringen.

Het is wel erg bijzonder dat u de laatste jaren niets hebt vernomen van de gerechtsdeurwaarder. Heeft u de afgelopen jaren ook geen brieven van bijvoorbeeld het CJIB gekregen? Kunt u zich herinneren of de boete terecht kan zijn?

Het belangrijkste is nu inderdaad om zo snel mogelijk contact met de gerechtsdeurwaarder te krijgen en duidelijkheid te krijgen waarom het bedrag zoveel hoger is geworden. Als ze kosten in rekening brengen omdat u niet gereageerd zou hebben moeten ze wel kunnen aantonen dat u op de hoogte was van de vordering.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag