Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Gemeente wil straatnaambord bevestigen op gevel zonder toestemming?

Ik heb een brief ontvangen van de gemeente dat zij voornemens hebben om een straatnaambord op mijn woning te plaatsen. Op grond van art. 3:28 lid 1 jo 2 Voorzieningen voor verkeer en verlichting van de Fysieke Leefomgeving Waterland 2021. Echter ben ik het daar niet mee eens, met als voornaamste reden dat dit voor verwarring zorgt. Ons adres is ..., wij wonen in een hoekhuis met een ingang met huisnummer aan de voorzijde van de woning en een zijingang met huisnummer (die wij als hoofdingang gebruiken). De straat waar ons huis op de hoek staat heet ... Dit is ook de straatnaam die de gemeente op onze gevel wil hangen terwijl wij ... zijn. Dit kan voor veel verwarring zorgen met de post aangezien onze post geleverd wordt aan de zijkant van het huis waar ook ons huisnummerplaatje hangt. Dit is de voornaamste reden waarom ik hier zwaar op tegen ben. Ook hebben wij onze gevel volledig laten renoveren voor duizenden euro's en ik wil niet dat hier iets op bevestigd wordt, omdat ik dan schade heb. Ik verneem erg graag wat te doen in deze kwestie.

Art. 3:28 lid 1 jo 2 van de Voorzieningen voor verkeer en verlichting van de Fysieke Leefomgeving Waterland 2021, waar de gemeente zich op baseert, betreft waarschijnlijk een plaatselijke verordening die hen het recht geeft om dergelijke aanpassingen uit te voeren, zelfs op privé-eigendommen.

U bent echter niet zonder rechten in dit geval. Als de bevestiging van een straatnaambord schade aan uw onlangs gerenoveerde gevel zou veroorzaken, en/of als er een risico van aanzienlijke verwarring ontstaat als gevolg van de genoemde plaatsing, zou u een bezwaarschrift kunnen indienen bij uw gemeente. In dit bezwaarschrift moet u uitleggen waarom u denkt dat de beslissing ongepast is, onderbouwd met de relevante feiten en omstandigheden. Het kan ook nuttig zijn om eventuele alternatieve oplossingen voor te stellen die minder ingrijpend zouden zijn voor u.

Het is altijd verstandig om juridisch advies in te winnen voordat u een stap als deze neemt, aangezien de procedures en regels complex en verwarrend kunnen zijn. Een gespecialiseerde advocaat of jurist kan u helpen om uw bezwaarschrift op te stellen en u advies te geven over uw kansen en mogelijke strategieën. Adviseer u dan ook om bij de juridisch adviseur langs te gaan om uw situatie verder te bespreken en een plan van aanpak op te stellen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen?
Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag