Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Gemeente weigert aanvraag nationaliteit door fout op paspoort.

Ik ben geboren in Nederland op 21-05-1983 te Zeist. Ik word dit jaar 40 en ik wil graag de Nederlandse nationaliteit aannemen.
Daarvoor heb ik een afspraak gemaakt bij de gemeente, maar mijn aanvraag kon niet verder in eerste instantie omdat ik door privé omstandigheden niet stond ingeschreven voor 3 jaar. Hierdoor is de aanvraag niet gedaan. Ik moest gaan bewijzen door middel van werk contract en bankafschriften dat ik wel in NL verbleef.
Dit heb ik allemaal gedaan en deze werden ook allemaal geaccepteerd door de gemeente. maar nu komt het, ik heb de Marokkaanse nationaliteit en op dat paspoort staat mijn achternaam geschreven met dubbel M (Ammari). Hierdoor is mijn aanvraag afgewezen. Op mijn geboorte akte staat 1 M (Amari), op mijn verblijfsvergunning staat 1M, op mijn rijbewijs staat 1 M, op mijn werk overeenkomst staat 1 M, op mijn school diploma's staan 1 M. Kortom ik sta overal ingeschreven met 1 M, behalve op mijn Marokkaanse paspoort. Nu vraag ik mij af: is dit een reden voor de gemeente om mijn aanvraag teniet te doen, omdat mijn achternaam op mijn Marokkaanse paspoort anders staat vermeld? Zouden jullie mij willen adviseren?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag